«Το πλαίσιο θα δοθεί με την απόφαση της ολομέλειας η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, στο επόμενο δεκαήμερο έχω την εντύπωση, προκειμένου να αποφασίσει αν συντρέχει λόγος να συγκροτηθεί η επιτροπή».

Αυτό δήλωσε αναφορικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του βουλευτή και πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα στα Παραπολιτικά 90,1, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κ. Κελέτσης επισήμανε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε από τους 30 βουλευτές της ΝΔ είναι τεκμηριωμένη και βασίζεται στη δικογραφία η οποία απεστάλη στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη.

«Υπάρχουν στοιχεία με βάση τη δικογραφία αυτά εμείς καλούμαστε στην επιτροπή να τα διερευνήσουμε με αντικειμενικότητα και αμεροληψία έτσι ώστε να ακουστούνε όλες οι απόψεις, να καταθέσουν οι μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να γνωρίζουν κάποια πράγματα από τη δικογραφία με μόνο σκοπό να βγει στο φως η αλήθεια για το θέμα», ανέφερε χρακτηριστικά.

«Η υπόθεση αυτή ήταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό, πριν λίγο καιρό ήρθε από τη Δικαιοσύνη, η Βουλή δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από αυτό που έκανε εχθές. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, είναι καθαρά θέμα του κοινοβουλίου και για αυτό ελήφθη η απόφαση», διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Το ότι συνέπεσε με κάποια γεγονότα ή με κάποια ένταση που υπάρχει ευρύτερα στο πολιτικό σκηνικό αυτό είναι μια σύμπτωση αλλά τι να κάνουμε στη ζωή πορευόμαστε πολλές φορές και με συμπτώσεις και με πολλά σημαντικά θέματα να συντρέχουν παράλληλα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν έχει πεισθεί από τη δικογραφία ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την ενοχή του κ. Παππά, ο κ. Κελέτσης απάντησε: Υπάρχουν σίγουρα επαρκείς ενδείξεις οι οποίες υπάρχουν μέσα στη δικογραφία με βάση καταθέσεις μαρτύρων, με βάση την έγκλιση η οποία έχει γίνει, με βάση υπομνήματα διότι όλη η ιστορία ξεκίνησε με έγκλιση (μήνυση) που περιγράφει διάφορα αδικήματα που τελέστηκαν από πρόσωπα, μεταξύ αυτών και πολιτικό πρόσωπο ο πρώην υπουργός ο κ. Παππάς».

«Εμείς θα βασιστούμε σε αυτά τα στοιχεία, θα καλέσουμε τους μάρτυρες που φαίνεται ότι ξέρουν κάποια πράγματα και θα τα καταθέσουν ενώπιων της επιτροπής και αναλόγως θα βγάλουμε το πόρισμά μας», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι με τα ισχύοντα στοιχεία μπορεί να στοιχειοθετηθεί παραπομπή του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο ή αν αυτό θα προκύψει από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ανέφερε: «Αν αυτά επιβεβαιωθούν τότε νομίζω ότι είναι επαρκείς οι ενδείξεις, είναι αρκετές αλλά αυτό είναι θέμα εργασιών της επιτροπής. Εμείς δεν πηγαίνουμε στην επιτροπή με προειλημμένη απόφαση, εμείς πηγαίνουμε να διερευνήσουμε όλα τα
γεγονότα».