Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευσή για τον πολυισοβίτη αλλά και τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα.

«Απορώ πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει πάλι την κουβέντα για τρομοκρατία. Πρέπει κάποτε να αποφασίσετε σε ποια βάρκα πατάτε. Πατάτε στη βάρκα της ριζοσπαστικής και της άκρας Αριστεράς και της μισαλλοδοξίας ή πατάτε στη βάρκα της «σοσιαλδημοκρατίας» και της κεντροαριστεράς που θέλει να σας πάει ο αρχηγός σας;

Ο κ. Δρίτσας – για να καταλάβουμε τι είπε – σε μια χώρα φιλελεύθερης δημοκρατίας, κοινοβουλευτισμού, μέλος της ΕΕ, αποκάλυψε την ιδεολογική του συγγένεια. Μας είπε ότι η τρομοκρατία δεν είναι απειλή για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Τον μαζέψατε, μαζεύτηκε.

Έκανε μια δήλωση του τύπου «ναι μεν, αλλά’» και τώρα έρχεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κι ανοίγει αυτό το θέμα. Είναι δυνατόν να ανοίγετε αυτό το θέμα; Κάνετε τερτίπια στον αρχηγό σας; Χθες παρουσίαζε ένα ολόκληρο πρόγραμμα για τα θέματα της υγείας και τώρα ανοίγετε θέματα τρομοκρατίας; Αυτά τα θέματα έπρεπε να έχουν κλείσει κι έχουν κλείσει. Διαβάστε την δήλωση του κ. Μομφεράτου, που είναι συγκλονιστική και είπε πως εμείς θέλουμε να ζήσει ο Κουφοντίνας, αλλά κ. Τσακαλώτο δεν θα αποφασίσετε ούτε εσείς, ούτε εγώ, ούτε κανένας πολιτικός σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή του. Αυτό θα το αποφασίσουν άλλοι θεσμοί».