Μπορεί από το Κίνημα Αλλαγής να ασκούν σκληρή κριτική στον (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ) υπουργό Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για διάφορα ζητήματα, ωστόσο για τα θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας του βγάζουν καπέλο.

«Η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε σχόλιό του στο Facebook θύμισε τις εποχές που ο κ. Χρυσοχοϊδης προχώρησε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης της «17 Νοέμβρη». «Γιώργο το Κίνημα Αλλαγής για ακόμα μια φορά έχει την πιο σαφή θέση για ένα θέμα (σ.σ για την υπόθεση Κουφοντίνα) που έχει λήξει 20 χρόνια πριν. Ευτυχώς, για όλους μας, η ιστορία του ΠΑΣΟΚ ούτε παραγράφεται, ουτε ξαναγράφεται. Οι δικές μας κυβερνήσεις οδήγησαν στην εξάρθρωση τη 17Ν και την τρομοκρατία στο χρονοντούλαπο», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης σε απάντησή του σε ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Πιέρρου. Ο τελευταίος σχολιάζοντας το γεγονός ότι «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ζητά να αλλάξει για λίγο το πλαίσιο για να ικανοποιηθεί το αίτημα του Κουφοντίνα», αναρωτήθηκε «πως το ΠΑΣΟΚ που τσάκισε την 17Ν χαρίζει την ιστορία του με κάτι ετερόκλητα μισόλογα είναι απορίας άξιο, θα φταίει μάλλον που δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ».

Το καυτό καλοκαίρι του 2002

Σημειώνεται ότι η τριάδα που πρωταγωνίστησε το καυτό καλοκαίρι του 2002, οπότε ξεκίνησε η εξάρθωση της «17 Νοέμβρη» ήταν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης), Φώτης Νασιάκος (τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ), Λευτέρης Οικονόμου (σήμερα υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και τότε εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου της ΕΛΑΣ)