Στον απόηχο των δηλώσεων Δρίτσα που έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου Δημοσίων Συμβάσεων. Δεν είναι μόνο τα 228 άρθρα του νομοθετήματος και οι σοβαρές διατάξεις που περιλαμβάνει για τις συμβάσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών και Εθνικής Άμυνας, είναι ότι έρχεται στη Βουλή, την επομένη των «ανατριχιαστικών» δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Θοδωρή Δρίτσα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», είχε χθες ο κ. Δρίτσας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματός του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την διαγραφή Δρίτσα

Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κόμματων, αλλά και των βουλευτών να παρέμβουν και να τοποθετηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις Δρίτσα. Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως διαφάνηκε άλλωστε και από την χθεσινή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει και να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Δρίτσα για τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την τρομοκρατική οργάνωση της «17Ν». Στις πρωτοφανείς δηλώσεις Δρίτσα, αναμένεται να πάρουν θέση και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μπακογιάννης: «Δολοφονεί» για δεύτερη φορά τα θύματα της 17Ν

Σημειώνεται ότι χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονημένου από τη 17Ν, Παύλου Μπακογιάννη, μιλώντας στο Action24 δήλωσε οργισμένος πως «ο κ. Δρίτσας ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής ''δολοφονεί'' για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του».

Το νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις

Σε σχέση τώρα, με τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις θα ολοκληρωθεί σε 2 συνεδριάσεις Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ έχουν καταγραφεί στο σύστημα ομιλητών της Βουλής, να τοποθετηθούν τουλάχιστον 100 βουλευτές. Το νομοθέτημα στοχεύει στη διαφάνεια σε συνδυασμό με την ταχύτητα, την ευελιξία, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στην εξάλειψη αγκυλώσεων που καθυστερούν τις δημόσιες συμβάσεις, καθώς και στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την επεξεργασία του στις αρμόδιες Επιτροπές, «είναι ένα νομοθέτημα που πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να λειτουργήσει και να βοηθήσει την πατρίδα μας να κάνει ένα γρήγορο άλμα ως προς την απορρόφηση των πολύ μεγάλων πόρων που θα έχουμε στη διάθεσή μας τα επόμενα χρόνια. Όλα τα νομοθετήματα δοκιμάζονται στην πράξη. Αν δούμε στην πράξη, ότι κάτι κολλάει, εδώ είμαστε για να το διορθώσουμε» επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.