Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη βάζει τους μπαχαλακήδες να τα σπάνε, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο,  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η ταύτιση Τσίπρα – Κουφοντίνα επιβεβαιώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του περιθωρίου που η συγκυρία το έφερε στην εξουσία ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ως πρωθυπουργός, έκανε τα χατίρια του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη ενώ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρα Αριστερά και φίλος τρομοκρατών.

 Ανέφερε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας φέρεται σαν ένας κακομαθημένος άνθρωπος ο οποίος ως κοινωνικός επαναστάτης θεωρεί πως η Δημοκρατία πρέπει να του φέρεται διαφορετικά.

 Σημείωσε πως είναι μεγάλος λάθος του Αλέξη Τσίπρα να νομίζει πως θα αναβιώσει ένας Δεκέμβριος του 2008 καθώς όπως είπε η συνθήκη στην κοινωνία σήμερα είναι διαφορετική.

Θύμισε επίσης πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής έκανε μια σοβαρή καταγγελία λέγοντας ότι η αλλαγή του ποινικού κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ και η μείωση των ποινών σε ορισμένα αδικήματα έκρυβε μια σκοπιμότητα..

 Τέλος, τόνισε πως το υπουργείο έχει εκπονήσει σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς, αναγνώρισε πως ο κόσμος έχει κουραστεί από το lockdown και η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

 Αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα υποστήριξε: Ο Κουφοντίνας φέρεται σαν ένας κακομαθημένος άνθρωπος, όπως μάλλον το πιθανότερο είναι, ο οποίος νομίζει ότι επειδή  είναι κατά φαντασίαν κοινωνικός επαναστάτης πρέπει η δημοκρατία, το κράτος να του φέρεται με διαφορετικό τρόπο από όλους τους άλλους και ότι  έχει δικαίωμα να φέρεται με διαφορετικό τρόπο.  Το ’15 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό,  το ’21 κάνει απεργία πείνας για να πάει στον Κορυδαλλό. Αντί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη βάζει τους μπαχαλάκηδες να σπάνε τα καταστήματα των ανθρώπων και να κάνουν πορείες.  Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε υποχωρήσει στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα το ’15 και είχε νομοθετήσει μετά σκανδαλωδώς για να μπορεί ο Κουφοντίνας να έχει μια πολύ ωραία ζωή στις αγροτικές φυλακές. Άρα ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα, όπως έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα ο  Τσίπρας ως πρωθυπουργός το ίδιο ονειρεύεται να του κάνει τα χατίρια  του ΚΟυφοντίνα ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας!

Αναφορικά με το σύνθημα «Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα» τόνισε:

Να βάλουν καμιά ζακέτα να μην κρυώσουν όταν θα μπαίνουν στην Αθήνα. Και η ταύτιση Τσίπρα –Κουφοντίνα και ο Πολάκης  απλώς βεβαιώνουν αυτό που πάντα πίστευα και πάντα έλεγα ακόμα και όταν με λέγαν ακραίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του περιθωρίου, συγκυρία τον έφερε στην εξουσία,  το πόνος του ελληνικού λαού μετά τη χρεοκοπία του ’10 και τα αναγκαστικά πολύ σκληρά μέτρα που έλαβαν τότε οι κυβερνήσεις. Ο κόσμος εξοργίστηκε  και στην οργή του ψήφισε Τσίπρα, τώρα ο κόσμος ξέρει τι εστί βερίκοκο και έτσι δεν υπάρχει επιστροφή για αυτούς.  Όσοι περιμέναν ότι ο Τσίπρας θα κάνει κάποια στροφή στη σοσιαλδημοκρατία, στον κεντρώο χώρο, ότι τον ωρίμασε η εξουσία και όλα αυτά παίρνουν τώρα τις απαντήσεις τους.

Αναφερόμενος στη χθεσινή πορεία σημείωσε: Για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός κρατουμένου μάχονται; Δηλαδή αν έκανε  ο Μιχαλολιάκος 50 μέρες απεργία πείνας  θα κάνανε πορεία οι ίδιοι ανθρωποι για να σωθεί η ζωή του Μιχαλολιάκου ή του Κασιδιάρη; Κοροϊδευόμαστε  όλοι μαζί ; Η άκρα Αριστερά είναι, οι φίλοι των τρομοκρατών είναι κατά βάση οι οποίοι κάναν φασαρίες , αυτό είναι.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι κάποιοι επενδύουν στην «επιστροφή» στο Δεκέμβριο του 2008 απάντησε: Ο Δεκέμβριο του 2008 ήταν ένα σημείο καμπής του ελληνικού πολιτικού συστήματος, στην πραγματικότητα η πολιτική ισχύς του κ. Τσίπρα γεννήθηκε το Δεκέμβριο του ’08 μόνο που σήμερα δεν είμαστε στον Δεκέμβριο του ’08, οι συνθήκες στην κοινωνία είναι εντελώς διαφορετικές. Αν περιμένει ο κ. Τσίπρας έναν δεύτερο Δεκέμβριο ια να ξαναφουντώσει πολιτικά προφανώς κάνει πολύ μεγάλο λάθος. η κοινωνία έχει ωριμάσει, έχει απομακρυνθεί από όλα αυτά, δεν υπάρχει σήμερα κανένα παλλαϊκό αίτημα  υπέρ Κουφοντίνα, κάποιοι περιθωριακοί τα λένε αυτά. Κάνει μεγάλο λάθος ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κοντονή για την υπόθεση Κουφοντίνα δήλωσε: Ο κ. Κοντονής έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία για την οποία ευελπιστώ ότι κάποιος Εισαγγελέας  θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί.  Ο κ. Κοντονής είπε ότι στην αλλαγή του ποινικού κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ  η μείωση των ποινών σε ορισμένα αδικήματα υπέκρυπτε σκοπιμότητα και μάλιστα δήλωσε διατεθειμένος να μιλήσει για συγκεκριμένες υποθέσεις αν κληθεί από τις Αρχές.  Τι λεει δηλαδή ο Κοντονής ότι ο λόγος που βιαζόταν ο Τσίπρας να αλλάξει τον ποινικό κώδικα ήταν γιατί είχε κάνει συμφωνίες ότι «θα αλλάξω τον ποινικό κώδικα», συμφωνίες προφανώς με ενδιαφερομένους καταδικασθέντες ή με κατηγορουμένους. Αυτή είναι τελείως διαφορετική οπτική, δεν είναι πια πολιτική απόφαση η ψήφιση του ποινικού κώδικα από τον Τσίπρα τότε αλλά είναι προϊόν συναλλαγής είτε πολιτικής είτε άλλης. Όταν λεει σκοπιμότητες συγκεκριμένες με ονοματεπώνυμα τι εννοεί; Εννοεί κάποιον κατηγορούμενο ο οποίος με την αλλαγή της ποινής έπαυε πχ η ποινική δίωξη εναντίον του. Αν μετατρέψεις ένα κακούργημα σε πλημμέλημα αλλαζει ο χρόνος παραγραφής. Ένας που είναι κοντά στην παραγραφή σε ένα κακούργημα όταν αυτό γίνει πλημμέλημα, απαλλάσσεται λεω ένα παράδειγμα.

Αναφορικά με την πανδημίας ανέφερε: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Η πτώση του ιού δεν έχει ακολουθήσει το ρυθμό που εμείς επιθυμούσαμε και αυτό δυσχεραίνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η  πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη, τα περιστατικά είναι πολλά, δεν είναι κάτι που μπορείς να το πάρεις αψήφιστα. Από την άλλη και ο κόσμος φαίνεται ότι  είναι στα όριά του μόλις φτιάχνει ο καιρός στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο. Δεν αντέχει ο κόσμος και πολύ καραντίνα ακόμα, είμαστε σε ένα οριακό σημείο. Καταλαβαίνω ότι η ανθρώπινη φύση έχει κάποια όρια που μπορεί να δεχτεί περιορισμούς. 

Τώρα επειδή είμαστε πραγματικά στη λήξη της ιστορίας, δηλαδή φάγαμε τον γάιδαρο μας μένει η ουρά, έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής οι εμβολιασμοί πηγαίνουν πολύ γρήγορα άρα σε κάποιο σημείο μπροστά μας θα δημιουργηθεί αυτή η ανοσία του πληθυσμού ή εν πάση περιπτώσει θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο σύστημα υγείας εφόσον θα έχουν εμβολιαστεί οι ευάλωτοι που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα.  

Για το άνοιγμα της αγοράς ξεκαθάρισε: Η κυβερνηση και εγώ  προσωπικά θέλουμε να ανοίξει η αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε εκπονήσει το σχέδιό μας και περιμένουμε τη μέρα που θα μπορούμε να  το εφαρμόσουμε.

Ερωτηθείς αν τα χρήματα που δίνονται στην κοινωνία θα συνεχίσουν να δίνονται απάντησε: Χθες η Κομισιόν έβγαλε έναν πίνακα, την πορεία των δαπανών  ανά χώρα της ΕΕ εν μέσω πανδημίας, ποιες χώρες τα πήγαν καλύτερα και ποιες χειρότερα η Ελλάδα και είμαι περήφανος σε αυτό πήρε τη δεύτερη καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη. Αυτή  είναι μια εθνική μας επιτυχία. Θα μου πείτε τι σημασία έχει αυτό σε μια χρονιά με τόσο μεγάλη ύφεση. Έχει σημασία γιατί  αν δεν είχαμε όλα αυτά τα μέτρα θα είχαμε την διπλάσια ύφεση από αυτή που  τελικά έχουμε άρα κάτι κάναμε.  Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λύση.