Μόνιμο ζήτημα σύγκρουσης με την Πολιτεία αποτελεί για τον καταδικασμένο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα η φυλακή που θα τον «φιλοξενεί». Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λαμίας καθώς κάνει απεργία πείνας επειδή θέλει να πάρει «μετάθεση» από τις φυλακές του Δομοκού στις φυλακές του Κορυδαλλού. Έλα, όμως, που αυτή η τακτική αποτελεί μια μόνιμη πρακτική του Δ. Κουφοντίνα. Όποτε κρίνει ότι δεν του αρέσει η φυλακή που τον φιλοξενεί ακολουθεί την εκβιαστική μέθοδο της απεργίας πείνας. Για παράδειγμα, το ίδιο είχε πράξει τον Αύγουστο του 2015 επειδή δεν ήθελε να πάει από τις φυλακές του Αυλώνα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Σε δήλωσή του τότε ανέφερε: «Τη Δευτέρα το μεσημέρι, μου ανακοινώθηκε ότι μετάγομαι αιφνιδιαστικά στον Κορυδαλλό, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται διεφθαρμένοι πολιτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.α. με τους οποίους είναι αδύνατο φυσικά να συνυπάρξω. Η τοποθέτησή μου εκεί θεωρώ ότι είναι εξευτελιστική συμπεριφορά».

Δεν του άρεσε, λοιπόν, τότε ο Κορυδαλλός. Για αυτό και «ως απάντηση σε όλη αυτή την αντιμετώπιση εξόντωσης, αρνήθηκα να μπω στο κελί, άρχισα απεργία πείνας και διέκοψα κάθε φαρμακευτική αγωγή». Στο ίδιο μήνυμα υποστήριζε προς την πλευρά του υπουργείου πως «υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο η προσωπική αξιοπρέπεια δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά με όρους υγείας ή της ίδιας της ζωής».

«Το 2015 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας επειδή ήθελαν να τον πάνε στον Κορυδαλλό, οι «σύντροφοι» τον στήριζαν....το 2021 κάνει απεργία πείνας διότι δεν τον πάνε στον Κορυδαλλό...οι «σύντροφοι τον στηρίζουν...σε φασαρία να βρισκόμαστε δηλ. Η διαφορά; Άλλαξε η Κυβέρνηση...», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.