Ακριβώς 55 μέρες συμπλήρωσε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο Χρήστος Ταραντίλης, που παραιτήθηκε χθες για οικογενειακούς λόγους, όπως σημειώνει στη σχετική επιστολή του. Ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούσε μια προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος τον είχε αναδείξει – χωρίς να έχει προηγούμενη πολιτική ή κομματική δράση – το 2017 όταν και τον όρισε Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2019 τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και στις αρχές του 2021 τον αναβάθμισε σε κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ωστόσο, ένα ζήτημα προσωπικής φύσης δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του αυτά.

Είχε «εξαφανιστεί» τις τελευταίες ημέρες

Ήδη, τις τελευταίες δέκα ημέρες, ο κ. Ταραντίλης είχε εξαφανιστεί ουσιαστικά από τα ΜΜΕ, με την τελευταία του ενημέρωση Τύπου ως κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι στις 18 Φεβρουαρίου. Έκτοτε ο ίδιος δεν είχε κάποια εμφάνιση σε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό. Αρκετοί συνέδεσαν το γεγονός αυτό με τον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη. «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραίτησή του», είχε πει στην ενημέρωση των συντακτών της 15ης Φεβρουαρίου, κάτι που τελικά διαψεύστηκε.

Τί δήλωσε στα «Παραπολιτικά» - «Δεν προλαβαίνω καθόλου»

Τα «Παραπολιτικά» είχαν επικοινωνήσει με τον κ. Ταραντίλη την περασμένη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, το πρωί, και του είχαμε ζητήσει να μας παραχωρήσει συνέντευξη για το φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφόρησε προχθές, Σάββατο. Μας είχε απαντήσει ότι ένα ζήτημα οικογενειακής φύσης δεν θα του άφηνε καθόλου χρόνο όλη την εβδομάδα και δεν προλάβαινε συνεπώς – είναι το ίδιο ζήτημα που τον οδήγησε τελικά στην παραίτηση από το αξίωμα που κατείχε.

Ξεκάθαρη η απάντηση Ταραντίλη

Την Κυριακή το βράδυ – και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που άφηνε σαφή υπονοούμενα για την παραίτησή του και την υπόθεση Λιγνάδη – ο ίδιος έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook: «Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς». Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου ανέλαβε πλέον η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σήμερα στις 12:30 θα κάνει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.