Όπως ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA σχετικά με παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού στα ιδρύματα Άγιος Δημήτριος και Άγιος Παντελεήμονας της Θεσσαλονίκης, που προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για λόγους ηθικής τάξης, είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των δύο συγκεκριμένων στελεχών της διοίκησής του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Ακριτίδου εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς φέρεται να είναι μία από τους εμβολιαζόμενους εκτός σειράς, αφού εκεί δουλεύει η κόρη της, ενώ σχετικά με τον κ. Τσαβλή οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εμβολιασμό συγγενικού του προσώπου. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είναι πνευμονολόγος σε ένα από τα δύο ιδρύματα.

Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα η ΝΔ να λάβει την απόφαση αναστολής της κομματικής ιδιότητας των δύο στελεχών.