Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας». Το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΕΞ έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών βουλευτών καθώς, 60 τουλάχιστον αναμένεται μιλήσουν για αυτό με επίκεντρο την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού αλλά και τα πυρά της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση του ΥΠΕΞ που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

 Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που καταψήφισε επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση.

 Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σήμερα θα μιλήσει για όλες τις τροποποιήσεις που έκανε δεκτές από διπλωματικούς φορείς και υπηρεσίες αλλά και από την αντιπολίτευση, αφού είχε διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση είναι απολύτως ανοιχτή σε αλλαγές, θα εξετάσει όλες τις προτάσεις και τους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί από κόμματα και φορείς και θα καταθέσει νομοτεχνικές βελτιώσεις».