Δίνοντας τον τόνο της συναίνεσης που πρέπει μα επικρατήσει αλλά και την ποιότητα που οφείλει να πάρει η ιδιαίτερα, σημαντική συζήτηση που έχει «προκαλέσει» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Δημοκρατία και τον Πολιτικό Διάλογο, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε πως ομολογουμένως «έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης το θέμα που συζητάμε και θα ήθελα να διαψεύσουμε μαζί, αυτούς που ελπίζουν ότι η σημερινή συζήτηση θα αποτελέσει προέκταση της απόπειρα, η οποία αποδοκιμάστηκε εδώ στην Βουλή, να πάρει το πάνω χέρι, σε αυτήν την ανατριχιαστική υπόθεση καταγγελιών, μια άλλη ανατριχίλα, μιας φρικτής εκμετάλλευσης στην πρόσφατη ανήκουστη ιστορία κολάσιμης συμπεριφοράς που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «προχθές η Βουλή σε όλο το σύνολο της αποδοκίμασε την άλλη ανατριχίλα της απαράδεκτης απόπειρας να εκμεταλλευτούν κάποιοι αυτό το γεγονός που ζούμε».

«Σήμερα», συμπλήρωσε κ. Τασούλας «να γίνει μια συζήτηση ουσίας που θα αντιμετωπίσει σοβαρά αυτό το βαρύ θέμα. Σήμερα θέλω να σας έχω όλους και όλες συμμάχους», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.