Σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πολιτική ατζέντα της χώρας αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την συζήτηση στη Βουλή που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Λιγνάδη και το κίνημα #METOO.

«Μας καλέσατε κ. Πρωθυπουργέ για να μας ενημερώσετε για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Πολιτικού Διαλόγου, αλλά η κίνηση είναι προκλητική και βαθιά υποκριτική με τον κόσμο ανήσυχο και σε απόγνωση για την υγειά του την εργασία του και την οικογένεια του», ανέφερε η κ. Γεννηματά στην αρχή της ομιλίας της.

«Υποκριτική κίνηση» χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τα όσα είπε ο πρωθυπουργός «στα απόμερα της συνεχιζόμενης χυδαίας κόντρας που στήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είστε σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κοινή αντίληψη για το κράτος αλλά και τις μεθόδους της εξουσίας. Όμως αν θεωρείτε πως το μέιζον ζήτημα οι δυο μονομάχοι γυμνοί επιχειρημάτων από θέσεις. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα».

Η κ. Γεννηματά καταδίκασε και όλα όσα γράφονται στα social media με το hashtag που έχει δημιουργηθεί εναντίον της ΝΔ. «Είστε αμετανόητοι μακρά από την αγωνιά της κοινωνίας. Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ξεπροβάλει από το Μαξίμου. Ένα στημένο δίπολο που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει το πολιτικό επίπεδο της χώρας. Απολύτως καταδικαστέο το #hashtag και απολύτως ανόητο».

Στον διχασμό που δημιουργήθηκε από την υπόθεση Λιγνάδη στην ο οποίος περιφρονεί την ουσία του προβλήματος και υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα, αναφέρθηκε παράλληλα η Φώφη Γεννηματά.

«Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. Πολύ δε περισσότερο όταν οι φερόμενοι ως θύτες είναι πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση»  σημείωσε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Που έχουν διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχουν την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας. Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι. Εκατοντάδες άριστοι στο Μαξίμου. Υπουργοί-μαριονέτες του Μαξίμου. Υφυπουργοί και Γενικοί γραμματείς τοποτηρητές του Μαξίμου».

«Δημόσια ενημέρωση και εθνική ασφάλεια, που αλλού, στο Μαξίμου. Δημόσιες σχέσεις και κυβερνητική προπαγάνδα με χρήματα των φορολογουμένων αποφασίζονται στο Μαξίμου. Αυτό είναι το δράμα του επιτελικού σας κράτους, του κράτους που ταυτίζετε με εσάς και το Μαξίμου»; διερωτήθηκε η ίδια.