Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ζήτησε να γίνει την Πέμπτη στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη, θα ανακοινωθούν σημαντικές πρωτοβουλίες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Πελώνη «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός» και συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Σημειώνεται ότι η ΝΔ με ανακοίνωσή της, χθες, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει άμεσα θέση για τις «αθλιότητες», όπως χαρακτήρισε τις αναρτήσεις του κ. Βαξεβάνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαξεβάνης έγραψε στο twitter: «Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;». Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της, σημείωσε: «Eρωτάται ευθέως ο κ. Τσίπρας: προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες, του πραγματικού εκπροσώπου του, κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας».