Σε μία κίνηση-έκπληξη προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού, μετά το «τσουνάμι» καταγγελιών στον χώρο του θεάματος που αφορούν περιστατικά βίας και κακοποίησης. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει στην διαμόρφωση Κώδικα Δεοντολογίας στον χώρο του Πολιτισμού, με την συμβολή των ανθρώπων που βίωσαν τέτοια περιστατικά.

«Το υπουργείο Πολιτισμού θα προσκαλέσει και ανθρώπους που βίωσαν τέτοια περιστατικά να καταθέσουν τις προτάσεις τους, καθώς είναι αναγκαίο να έχουμε την οπτική τους», ανέφερε σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. «Ο Κώδικας Δεοντολογίας δεν θα εξαλείψει ως δια μαγείας ένα φαινόμενο δεκαετιών. Όμως, είναι ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα από πλευράς Πολιτείας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε και διάφορες ιδέες που μπορεί να περιέχει ο Κώδικας Δεοντολογίας. Μεταξύ άλλων πρότεινε «κάθε εργαζόμενος δικαιούται εάν απαιτείται οποιαδήποτε μορφή σωματικής επαφής -όπως συχνά συμβαίνει με χορευτές, ηθοποιούς και χορογράφους- να συμβαίνει μόνο κατόπιν συναίνεσης και να μπορεί να αναφέρει οποιαδήποτε επαφή η οποία δεν έγινε συναινετικά». Επίσης, κάθε εργαζόμενος «να γνωρίζει ότι οι ακροάσεις, οι πρόβες, οι παραστάσεις τα γυρίσματα κλπ. θα διεξαχθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με φροντίδα και ευαισθησία».