Τη δική του απάντηση σε ανακοίνωση της πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, έδωσε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης των «ΝΕΩΝ» Γιώργος Παπαχρήστος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε σχολιάσει σε άρθρο του τις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ζητούσε την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τις καταγγελίες για γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου και έλαβε την απάντηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχρήστος αναφέρει:

Εξέφρασα την περασμένη Τρίτη, τον προφανή ενθουσιασμό μου, διότι μια ελληνίδα πολιτικός, γράφει ιστορία στην παγκόσμια πολιτική επιστήμη, και θα βρεθώ και απολογούμενος από πάνω, μου φαίνεται. Αναφέρθηκα στην κυρία Σία (Αναγνωστοπούλου) βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, πρώην υπουργό αδιευκρίνιστων καθηκόντων και αποτελέσματος, διότι εφηύρε και το εμφάνισε σε δήλωσή της (εξ ου και ο δικος μου ανυπόκριτος ενθουσιασμός) τον πολιτικο όρο “ακραίο κέντρο”, αλλά εκείνη δεν το εκτίμησε καθόλου (το αντίθετο βέβαια, θα έπρεπε να το κοιτάξω….).

Ως εκ τούτου εξέδωσε δήλωση, προσωπική, εις απάντησή μου, την οποία διαμοίρασε το γραφείο Τύπου του κόμματος της χαράς, και την οποία καταχωρώ, ως έχει:

“Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο ονομάζομαι Σία Αναγνωστοπούλου και ουχί κ. Σία.

Να δείτε οι ξένοι και ντόπιοι αναλυτές τι σοκ παθαίνουν όταν ένας δημοσιογράφος απευθύνεται εν έτει 2021 και στην εποχή του metoo σε μια κυρία αποκαλώντας την κ. Σία. Πάντως κ. Παπαχρήστο δεν ξέρω αν κατηγορηθώ για όσα έκανα ή δεν έκανα. Σίγουρα δεν θα κατηγορηθώ για ξεδιαντροπιά. Εσείς;”.

Η απάντηση

Κι εμείς, επίσης κυρία Σία μου, σας διαβεβαιώ. Ειδικά όταν ψευδώς παραλείπετε να αναφέρετε ότι στην αρχή του άρθρου μου, σας προσφωνώ με το πλήρες όνομά σας. Αλλωστε, πως αλλιώς θα σας καταχωρούσε η παγκόσμια πολιτική ιστορία; Υπάρχουν ενδεχομένως χιλιάδες κυρίες με το όνομα Σία, άλλα με το όνομα Σία Αναγνωστοπουλου, πολιτικος, μία.

Κατά τα λοιπά, σας ενημερώνω πως δεν θα τσιμπήσω στον εύκολο εκβιασμό να με “τσουβαλιάσετε” στο #metoo, διότι έχω, εκπεφρασμένες, ξεκάθαρες αποψεις επί του θέματος, και επιπλέον ούτε ξάδερφος του Λιγνάδη είμαι, ούτε του Κιμούλη. Δεν ξέρω αν είναι ύποπτο -πάντως σπεύδω να το δηλώσω δηλαδή και αυτό- αλλά με τον Γιώργο είχαμε υπηρετήσει μαζί ένα φεγγάρι στο Ναυτικό.

( Η μικρή καθυστέρηση στην απάντηση, οφείλεται στο γεγονός ότι η ανακοίνωση της κ. Σίας, μέσω του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ μου κοινοποιήθηκε περι τις 9.30’ το βράδυ της Τετάρτης, όταν η στήλη ειχε κλείσει…)