Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
patoulisd56
Πολιτική

Πατούλης: Ανεπίτρεπτο 250.000 σπίτια τόσες ώρες χωρίς ρεύμα- Αποκλειστικά υπεύθυνος ο ΔΕΔΔΗΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Διαμάχη έχει ξεσπάσει από τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» καθώς τόσο η διαχείρισή τους, όσο και η αποκατάσταση των ζημιών έφερε ρήξη μεταξύ των δήμων, του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών των δικτύων.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα χιλιάδες σπίτια σε όλη την χώρα, έγιναν αντικείμενο μεγάλης έντασης.

 «Είναι ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του για τις διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά»,  τονίζει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, διευκρινίζοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο.

 Είναι ανεπίτρεπτο, υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης,  σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες να μένουν περίπου 250.000 νοικοκυριά για τόσες πολλές ώρες, χωρίς ρεύμα. Εξίσου ανεπίτρεπτο, όπως υποστηρίζει, είναι κάποιοι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες.

 Μπορεί να είναι ακραία τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν,  συνεχίζει ο κ. Πατούλης, αλλά ο κάθε φορέας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τώρα οφείλει να το κάνει και ο ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις χιλιάδες οικογένειες.

 «Αλήθεια τι έχει κάνει σε προληπτικό επίπεδο όλο το προηγούμενο διάστημα; Εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε το καθήκον μας δίνοντας καθημερινά μάχη με το προσωπικό και τα μηχανήματα που διαθέτουμε,  για να κρατήσουμε τους δρόμους ευθύνης μας, ανοικτούς, ενώ συμβάλλουμε και στη διάνοιξη οδικών δικτύων εκτός αρμοδιότητας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

 

 

Το επιχείρημα, σημειώνει ο κ. Πατούλης, που επικαλέστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πως δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το ρεύμα σε κάποιους δήμους λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των δρόμων κατέρρευσε.

 «Αλλιώς πως εξηγεί πως σε Δήμους όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, η Νέα Ιωνία η Μεταμόρφωση και σε άλλους όπου οι δρόμοι ήταν και είναι ανοικτοί, δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα; Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο ΔΕΔΔΗΕ να συνεργάζεται στενά με τους Δήμους. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ζωής τους αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους», καταλήγει ο κ. Πατούλης

 Παράλληλα, η Περιφέρεια τονίζει ότι σε πλήρη επιχειρησιακή κινητοποίηση συνεχίζουν να βρίσκονται επί τρίτη συνεχόμενη μέρα τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και ρίχνοντας χιλιάδες τόνους αλατιού, κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους που είναι στην διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας.

 Επίσης, διευκρινίζει ότι με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής,  συνδράμει την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και οι δήμοι, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των δρόμων αλλά και η ασφάλεια των πολιτών.

 Σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ και υπό το γενικότερο συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζει η Περιφέρεια, με οχήματα και 100 ειδικά μηχανήματα συνδράμει στην αποκατάσταση των προβλημάτων, σε περιπτώσεις όπου τα προβλήματα είναι μεγάλα, όπως στο Δήμο Διονύσου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στο δήμο Διονύσου έχουν σταλεί από την Περιφέρεια 2 ειδικά μηχανήματα, ενώ επιτόπου μεταβαίνει αυτή την ώρα ο κ. Πατούλη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν.

 Ταυτόχρονα, σημειώνει πως ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και σε περιπτώσεις παροχής βοήθειας σε πολίτες που κινδυνεύουν.