Στην Ειρήνη Αγαθοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Βουλή η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, πιάνοντας μάλιστα στον ύπνο την αξιωματική αντιπολίτευση. Η απάντηση της Μαρίας Συρεγγέλα μάλιστα αφορά το ζήτημα της ισότητας των φύλων το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προνομιακό του πεδίο αλλά όπως φάνηκε στην πράξη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Το θέμα της ισότητας των φύλων δεν πρέπει να μπαίνει στο επίκεντρο κομματικής αντιπαράθεσης, ωστόσο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη μία φορά μιλούν γενικώς και αόριστα για υποβάθμιση των πολιτικών ισότητας των φύλων χωρίς να μας εξηγούν, έχοντας ελλιπή ενημέρωση και χωρίς να θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια» τόνισε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου σχετικά με την υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και των πολιτικών ισότητας των φύλων.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί στην πράξη πολιτικές ισότητας των φύλων, ενώ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αναλώνονται σε αφηγήματα και θεωρητικές αναλύσεις.

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου μάλιστα πιάστηκε αδιάβαστη καθώς ανέφερε ότι η κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) έγινε έπειτα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (8/2/21), ενώ το υπουργείο Εργασίας είχε προβεί σε σχετική  επεξεργασία και ανακοίνωση νωρίτερα, στις 20 Ιανουαρίου 2021.