Στο ΣΥΡΙΖΑ οπως φαίνεται δεν βάζουν ποτέ μυαλό. Σύμφωνα με πληροφοροριες, στην Κουμουνδουρου μετά τα όσα «χρέωσαν» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΕΡΤ με αφορμή το ταξίδι του κ. Μητσοτακη στην Ικαρια, σκέφτονται να κάνουν εμπάργκο στην δημόσια τηλεόραση και οι βουλευτες και τα στελέχη του να μην πηγαίνουν ως καλεσμένοι σε εκπομπές.

Αυτή θα ειναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπάργκο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Την προηγούμενη φορά ήταν το 2018 οταν είχαν κάνει εμπάργκο στον ΣΚΑΙ και το οποίο έσπασε παραμονή των εκλογών ο Αλέξης Τσιπρας με μια συνέντευξη του στο κανάλι του Φάληρου που στην συνέχεια του έδωσε μάλιστα και ενα ποσοστό 2% σε όλες τις μετρήσεις. Εκείνη την εποχή είχε υπάρξει μεγάλη γκρίνια στα κομματικά στελέχη καθως θεωρούσαν οτι τελικά είχαν κάνει λάθος αποκλείοντας έναν τηλεοπτικό σταθμό απο τις εμφανίσεις τους.

Η σκέψη αυτή υπάρχει στην Κουμουνδουρου καθως με τον τροπο αυτο θέλουν να δείξουν την αντίδραση τους προς το πρόσωπο του Προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα του οποίου εχουν ζητήσει την παραίτηση γιατι τον θεωρούν υπεύθυνο για τα «περιστατικά λογοκρισίας που υπάρχουν στην ΕΡΤ οπως την απόκρυψη των πλάνων του πρωθυπουργού απο την Ίκαρια και των φωτογραφιών του Λιγνάδη μαζι με πολιτικά πρλοσωπα», σύμφωνα με όσα έχουν ισχυριστεί.

Ο Αλέξης Τσιπρας αναφερόμενος μαλιστα στο θέμα αυτο στην Βουλή είχε ζητήσει απο τον πρωθυπουργο να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή η οποία θα διοικεί την ΕΡΤ.