Από το βήμα της Βουλής απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, στις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κάποτε στα φοιτητικά του χρόνια έστειλε στο νοσοκομείο τον Πρύτανη Πειραιά.

Ο κ. Κατσαφάδος απάντησε με κατάθεση των εγγράφων της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου εναντίων των φοιτητών. «Καταθέτω μια ομόφωνη απόφαση. Δεν στείλε κανένας Κατσαφάδος και κανένας φοιτητής στο νοσοκομείο τον πρύτανη Πειραιά. Μετα την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου έγινα και γραμματέας της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ δεν ήμουν ποτέ ένοχος για τους συμφοιτητές μου». Ο υφυπ. Ναυτιλίας, κατέθεσε και την ανακοίνωση του σημερινού Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά, που αναφέρει «ότι δεν ήταν καν στο πανεπιστήμιο εκείνη την ημέρα, του περιστατικού».

Ακόμη σε φορτισμένο κλίμα είπε πως: «κατανοώ ότι δεν μπορείτε να χωνέψετε πως ένας γιος μπάτσου, από μεσαία τάξη οικογένεια, που δεν μεγάλωσε στα παλάτια και κατάφερε και να σπουδάσει να στηριχθεί και έχει την χαρά να τον στηρίζουν οι συμπολίτες του. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαι υπερήφανος γιατί όλα τα χρόνια πάλευα να κρατήσω ανοιχτά τα πανεπιστήμια ενώ εσείς τα θέλετε κλειστά. Έρχομαι εδώ σεβόμενος την κληρονομιά που μου άφησε ο πατέρας μου και η μάνα μου και αυτήν που θα αφήσω εγώ στη κόρη μου» είπε ο κ. Κατσαφάδος και συμπλήρωσε «Εμείς είμαστε εδώ για να είμαστε όλοι μαζί εσείς για να είστε μονοί σας».