Στην αντεπίθεση πέρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς στα όσα δήλωσε Αλέξης Τσίπρας, που αιφνιδίως προσήλθε στη Βουλή όχι για να μιλήσει αναλυτικά με θέσεις συγκεκριμένες του κόμματος του για την παιδεία, αλλά για να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδείας.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να μην ακούσει τον αντίλογο είπε στα μουλωχτά φέρνουμε το νομοσχέδιο, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

«Ένα σχέδιο το οποίο έχει συζητηθεί μήνες ολόκληρους, βδομάδες ολόκληρες, αυτές τις ημέρες έχουν εγγραφεί να μιλήσουμε στα μουλωχτά… 150 βουλευτές, κ Τσίπρα», υπογράμμισε η ίδια.

Παράλληλα η υπουργός τόνισε σε έντονο ύφος ότι «η αντιπολίτευση είναι ξεκάθαρη κλειδώνουμε τη Βουλή όσο υπάρχει η πανδημία, στην ίδια λογική κλειδώνουμε και τα σχολεία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα».

«Σε ένα πράγμα έχει δίκιο ο κύριος Τσίπρας είπε ο υπουργός Παιδείας, «το νομοσχέδιο εγείρει αντιδράσεις ποιες όμως ; Αντιδράσεις εσωκομματικές, αντιδράσεις για την ελεγχόμενη είσοδο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για την ελεγχόμενη είσοδο οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ κατά 60%, για τη βάση εισαγωγής υπέρ 52% και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπέρ σχεδόν το 40%. Αυτή είναι η κοινή γνώμη και ναι προκαλεί αντιδράσεις εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οφείλουμε ως χώρα να αναβαθμίσουμε τις σπουδές τις ακαδημαϊκές στο πανεπιστήμιο δεν είναι ο μόνος δρόμος τέτοια απαξίωση στην επαγγελματική κατάρτιση. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι είναι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων. Εσείς τους δώσατε για πρώτη φορά το δικαίωμα να εγγραφούν στη δημόσια εκπαίδευση και σωστά ενωσιακό δίκαιο η Ευρώπη.

Αλά καρτ είναι στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, στην εποχή της Νέας Δημοκρατίας είναι κυβέρνηση υπεύθυνη» επισήμανε η κ. Κεραμέως.

Αναφερόμενη στα όσα δήλωσε χθες ο κύριος Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη, είπε «έκανε μία πρωτοφανή δήλωση και σήμερα προσπαθεί να την ανασκευάσει.

Ίσως γι’ αυτό θέλει να κλείσει η Βουλή. Για να μη συζητάμε αυτό που έγινε χθες. Είπε: «Βεβαίως δέχομαι το ρίσκο. Ποια ήταν η ερώτηση; Το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση. Το λέμε απερίφραστα ως κυβέρνηση: Δεν θα σταματήσουμε τη συζήτηση στη Βουλή για να σταματήσει η συζήτηση για την πρωτοφανή δήλωση του κ. Τσίπρα».

Η υπουργός κλείνοντας τόνισε :«Δεν θα σταματήσει η συζήτηση στη Βουλή, για την πρωτοφανή δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρωί διαδηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι έρχεται και καταγγέλλει αυξήθηκαν κρούσματα».