Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη κατά την δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία. Αιτία οι κατηγορίες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως έχει δοθεί εντολή να μην καταγράφονται κρούσματα κοροναϊού στα σχολεία αλλά και το κλείσιμο και πάλι όλων των βαθμίδων.

«Εάν εσείς ήσασταν κυβέρνηση σήμερα τα σχολεία θα ήταν κλειστά από την αρχή μέχρι το τέλος και τα παιδιά θα ήταν μέσα», είπε η κ. Κεραμέως, και τόνισε «Τα σχολεία σε όλο τον κόσμο ανοίγουν και κλείνουν γιατί; Για την προστασία της δημόσιας υγείας και για να ασκείτε όσα πιο απρόσκοπτα γίνετε η εκπαιδευτική εργασία».

Η υπουργός παραδέχτηκε πως «Είναι πολύ δύσκολο για όλους γονείς εκπαιδευτικούς μαθητές συνολικά τα σχολεία αντιμετωπίζουν την πανδημία δεν θα ήταν όμως υπεύθυνο να πούμε ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν λόγω πανδημίας».

Έντονη ήταν η αντίδραση της στην μομφή του κ. Σκουρλέτη για εντολές μη καταγραφής, όπου απάντησε «Είπατε ότι δόθηκε εντολή να μην καταγράφονται κρούσματά; Παρακαλώ να καταθέσετε στα πρακτικά στοιχεία όχι να διαδίδετε φήμες και ανυπόστατες καταγγελίες πείτε μας κ. Σκουρλέτη. Ποιος έδωσε εντολή και που να μας πείτε !» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.