Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
ert1
Πολιτική

Η απάντηση της ΕΡΤ στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ικαρία: Δεν υπήρξε καμία απαγόρευση της μετάδοσης του γεγονότος

Θα μπορούσε να απαντήσει με ένα απλό «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ωστόσο, στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΕΡΤ κάνει προπαγάνδα, η ΕΡΤ απάντησε με στοιχεία, διά του αρμόδιου διευθυντή. Η καταγγελία αφορούσε ένα ανυπόγραφο χαρτάκι που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αναρτήθηκε κάπου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για να μην παίξουν τα πλάνα από την Ικαρία και το γεύμα στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη - που όμως έπαιξαν κανονικά, σε όλα τα δελτία!

Η απάντηση του κ.Καφαράκη:

Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9.