Για λίγα λεπτά ανέβηκαν οι τόνοι και άναψαν τα αίματα, όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης πήρε θέση στο βήμα της Γερουσίας για να μιλήσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Από τον Κανονισμό της Βουλής στην Επιτροπή τα μέλη της έχουν την δυνατότητα σε μια τέτοιου είδους ενημέρωση, να τοποθετηθούν για 3 λεπτά από την θέση τους στα έδρανα και όχι να πάρουν το λόγο στο βήμα της αίθουσας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάσης Μπούρας, διέκοψε τον κ.Πολάκη επικαλούμενος τον Κανονισμό και του ζήτησε να κατέβει να μιλήσει από την θέση του. Ο κ. Πολάκης έβγαλε την μάσκα του και απευθυνόμενος στον κ. Μπούρα είπε «πάρτε την πολιτική ευθύνη να κλείσετε την συνεδρίαση». Ο κ.Μπούρας, είπε πως θα αναγκαστεί να διακόψει την συνεδρίαση. Ο κανονισμός της Βουλής υπαγορεύει πως οι ομιλητές έχουν 3 λεπτά να τοποθετηθούν από την θέση τους στα έδρανα».

Πυροσβεστικό ρόλο και λόγο, είχε ο Γιώργος Κατρούγκαλος που αφού έδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο της επιτροπής για τον καλό συντονισμό και την ενημέρωση που μέχρι στιγμή όπως είπε πήγε πολύ καλά, «ας μη χαλάσουμε τις καρδιές μας τώρα» είπε ο κ.Κατρούγκαλος και εξήγησε πως ο κ.Πολάκης δεν μπορεί να μιλήσει με την μάσκα για αυτό έφυγε από τα έδρανα για να μην είναι κοντά στους συνάδελφους τους χωρίς μάσκα.

Τον λόγο έλαβε και έπεσαν οι τόνοι και ο Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, και παρακάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής να τηρήσει τον Κανονισμό της Βουλής και να μην κάνει καμία εξαίρεση για τον Παύλο Πολάκη «αυτό θα αποτελούσε καταπάτηση του Κανονισμού της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά. Τελικά ο κ. Πολάκης επέστρεψε στην θέση του και μίλησε από τα έδρανα!