Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε μια ασύμμετρη προπαγάνδα σε βάρος των δημοσιογράφων, παρουσιαζοντας ως fake news οτιδήποτε γράφεται εναντίον των στελεχών του ή του αρχηγού του κομματος Αλέξη Τσίπρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης παραδέχεται πως η «διασπορά ψευδών ειδήσεων» είναι μια πρακτική που ακολουθείται συστηματικά από τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Παρακολουθώ και εγώ και εσείς στα fb τις αναρτήσεις μας. Εμείς οι ίδιοι ειμαστε διασπορείς πλαστών fake news. Εμείς οι ίδιοι σηκώνουμε μια είδηση που ξέρουμε πως η πηγή ειναι προβληματική σε σελίδα που μπορεί να είναι και κομματική (εννοεί την ανεβάζουν) και ρωτάνε από κάτω οι σύντροφοι «είναι αλήθεια σύντροφοι αυτό?''» αναφέρει χαρακτηριστικά. Επί της ουσίας αποκαλύπτει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται ως «τρολ» επάνω στην μανία τους να ασκήσουν διαδικτυακή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενώ προς τιμην του θέτει και ένα ζήτημα ηθικής διάστασης, διότι όπως εξηγεί «κάθε κλικ που κάνουμε σε μια τέτοια ψευδή είδηση ένας ανθρωπος εκβιάζεται».

Τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα επεσήμανε σε μια έκρηξη ειλικρίνειας στο πλαίσιο διαδυκτιακής του παρέμβασης σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του κόμματος, όπου μεταξύ άλλων πρότεινε να μην γράφουν «τζάμπα» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσοι δεν είναι δημοσιογράφοι. Δηλαδή κάτι σαν «δημοσιογραφικόσημο».