Συνεχείς επαφές με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορείς του Δημοσίου πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Παραπολιτικών από το γραφείο του Βορίδη έχουν περάσει σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός δεκάδες δήμαρχοι και τα ραντεβού συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι μέχρι τώρα συζητήσεις με τους «τοπικούς άρχοντες» επικεντρώθηκαν κυρίως γύρω από το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο καταργώντας την απλή αναλογική που τόσο ταλαιπώρησε την τοπική αυτοδιοίκηση τα δύο χρόνια εφαρμογής του. Η κατάργηση της μάλιστα αποτέλεσε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των ΟΤΑ που έρχεται να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς ο νέος υπουργός, σύμφωνα με τις επιταγές του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, στο τραπέζι τέθηκαν και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις σε αυτά μέσα από τον γόνιμο διάλογο, για τον οποίο άλλωστε φημίζεται ο Βορίδης. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να λησμονείται και το γεγονός ότι ο Βορίδης, πέρα από έμπειρος νομικός είναι και βαθύς γνώστης των ζητημάτων του υπουργείου του καθώς έχει διατελέσει τομεάρχης Εσωτερικών όταν η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Οι περισσότεροι εκ των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν εξάλλου στενή συνεργασία με τον Βορίδη και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ζητήματα αγροτικού ενδιαφέροντος των περιοχών τους και έχουν μάθει από πρώτο χέρι ότι ο Βορίδης και ανοιχτός σε διάλογο είναι και λύσεις στα ζητήματα που υπάρχουν δίνει αφού προηγουμένως ακούσει όσα έχουν να του πουν.