Για το ζήτημα των αγωγών, ύψους 1.000.000 ευρώ του Αλέξη Τσίπρα, κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τοποθετήθηκε σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης, ζήτησε από τον Υπουργό Επικρατείας ένα σχόλιο αναφορικά με την αγωγή του Αλέξη Τσίπρα προς τους δύο δημοσιογράφους αξιώνοντας από αυτούς το ποσό του 1.000.000 ευρώ, με προφανή σκοπό να τους εξοντώσει οικονομικά.

Απαντώντας ο Υπουργός Επικρατείας, ανέφερε πως πεποίθηση του από τα ακαδημαϊκά χρόνια, οποιοσδήποτε εκτίθεται στη δημόσια σφαίρα θα πρέπει να είναι πιο ανεκτικός από τον καθένα. Τόνισε δε πως Έκθεση σημαίνει και Ανοχή, αναφέροντας μάλιστα πως ο δημοσιογράφος έχει ένα ρόλο δημόσιου λειτουργού, ένα ρόλο θεματοφύλακα του πολιτεύματος.

Τέλος ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πολύ περισσότερο από τον καθένα, να είμαστε όλοι ανεκτικοί. Τέτοιου τύπου ενέργειες δεν βοηθούν στην εμπέδωση μιας Δημοκρατίας, η οποία θα στηρίζεται στην ελευθερία της κρίσης και της γνώμης.»