Τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή που περιλαμβάνει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για τις ανάγκες αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι προσλήψεις αφορούν νοσηλευτικό, ιατρικό, και βοηθητικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών. Η εν λόγω τροπολογία περιλαμβάνει και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των διαμενόντων μεταναστών και προσφύγων σε δομές φιλοξενίας οι προσλήψεις θα αφορούν βάση με τη δυνατότητα παράτασης. Ενώ οι δαπάνες αναμένεται να καλυφθούν από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Όπως αναγράφετε αναλυτικά στην συνοδευτική έκθεση «δύναται να προσλαμβάνεται, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, εως την 31η.7.2021 και για ένα έτος, επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό και πάσης φύσεως προσωπικό:

ι) στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας,

ιι) στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων» καθώς και «Παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για 2 έτη και δυνατότητα παράτασης στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών για την κάλυψη των έκτακτων και άμεσων αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους οργανωμένους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τα Προαναχωρητικά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών».

Επιπλέον ορίζεται ότι « ο ΕΟΔΥ καθίσταται ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρίζονται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών από τον κορωνοϊού».

Προσθέτει πως «με ΚΥΑ θα ρυθμιστεί ο τρόπος αμοιβής των φαρμακοποιών για την συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού κατά του covid – 19» ενώ τέλος.
Η τροπολογία περιγράφει πως θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες του ΙΦΕΤ για προμήθεια της δραστικής ουσίας ρεμδεσιβίρη προς αντιμετώπιση του covid – 19 που πραγματοποιήθηκε το 2020.

Δείτε εδώ την τροπολογία