«Είναι ένα απόσπασμα 14 δευτερολέπτων από μια εκδήλωση 2 ωρών και ενός τετάρτου, στην οποία μιλήσαμε 3 άτομα και αναφερθήκαμε σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και τα θέματα της ιστορικής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, αναφορικά με τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα των Συντακτών.

«Ο οικοδεσπότης μας κ. Ιωαννίδης πρόεδρος της ελληνικής ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου ξεκίνησε την παρουσίαση αναφερόμενος σε μια ανακοίνωση που είχε βγάλει το 1963 η ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου για αστυνομικούς με πολιτική περιβολή που βρίσκονταν μέσα στα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρκατηριστικά.

«Με αφορμή αυτό συνεχίστηκε η συζήτηση για το τι γινόταν επί χούντας. Και ανέφερα ότι επί χούντας υπήρχε αστυνομία στα πανεπιστήμια και υπήρχαν και ασφαλίτες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά και μάλιστα χρησιμοποίησα τον όρο ‘’χαβιέδιζαν’’ τους φοιτητές», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Είναι σαν να αναφερθώ στον Μεταξά και να μου πουν «Είσαι Μεταξικός». Δεν μπορείς μια αναφορά σε ιστορικά γεγονότα να τη μετατρέπεις ως θέση της κυβερνήσεως. Διότι αυτό δείχνει ότι δεν έχεις επιχειρήματα, και δείχνει ότι προτιμάς να παίζεις με το συναίσθημα , με τη μνήμη για να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλό σου», τόνισε ο ίδιος.