«Οι ίδιοι οι οποίοι καλούσαν χθες τον κόσμο να συγκεντρωθεί σήμερα στην Αθήνα είναι οι ίδιοι που θα φωνάζουν για την αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφορικά με τις σημερινές διαδηλώσεις.

«Ακριβώς στο πλαίσιο του ότι πλέον επιστρέφουμε σταδιακά και με μεγάλη προσοχή σε αυτή την κανονικότητα στην αγορά, στην κοινωνική ζωή άρα και στις διαδηλώσεις ουσιαστικά τι έγινε; Από 19 άτομα που ήταν το όριο μέχρι προχθές το πήγαμε στα 100 άτομα για να περάσουμε και αυτό το μήνυμα. Άρα ναι κάποιες εικόνες θα δούμε το θέμα είναι να μην ξεπεραστούν συγκεκριμένα όρια και εκεί προφανώς θα δείξουμε την ίδια στάση που είχαμε δείξει σε αντίστοιχες περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να ακούω αυτή τη γελοία σύγκριση μεταξύ του συνωστισμού έξω από τα μαγαζιά και του συνωστισμού των οργανωμένων μπαχαλάκηδών ή μη οι οποίοι απλά θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους γιατί από αυτό παίρνουν οξυγόνο πολιτικό οι παρατάξεις τους», τόνισε ο ίδιος.

Ειδικότερα ο κ. Ρωμανός επισήμανε ότι δεν «έχει καμία σύγκριση το ένα με το άλλο αλλά εν πάση περιπτώσει δικαίωμα του συνέρχεσθε υπάρχει, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο έχει μπει στα συγκεκριμένα πλαίσια και αυτά τα πλαίσια είναι δουλειά της κυβέρνησης να τηρήσει και από εκεί και πέρα προχωράμε, είμαστε αισιόδοξοι και κάνουμε το καλύτερο για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα. Είναι ένα δύσκολο δίμηνο και για αυτό πρέπει όλοι να επιδείξουμε το μέγιστο της ατομικής ευθύνης και της ευσυνειδησίας».

Αναφορικά με το θέμα των εμβολίων και την Ευρώπη, σημείωσε: «Η Ευρώπη φαίνεται παρότι μπορείς να βρεις και τα θετικά μέσα σε όλο αυτό, δηλαδή το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη ομαδικά και συλλογικά κινεί μια τέτοια διαδικασία είναι πρωτόγνωρο αλλά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία αυτής της διαδικασίας έχει αποτύχει απ’ ότι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα είναι επίσης γεγονός. Είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ εταιρειών και υπερδυνάμεων».

«Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη έχει δώσει πολύ λιγότερα λεφτά από ότι η Αμερική για παράδειγμα για εμβόλια, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ γιατί υπάρχει η γραφειοκρατία, γιατί θέλει να παίζει σίγουρα και να έχει διασφαλισμένα τα πάντα νομικά και ούτω καθεξής και ίσως σε αυτή την εξίσωση κάπου έδωσε μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι αυτό και λιγότερο βάρος στο πρακτικό κομμάτι της ταχύτητα που είναι αναγκαίο σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει κανείς, ως Ελλάδα εννοώ, από το να υπερτονίζει, να υπογραμμίζει και να κινείται δυναμικά σε κατεύθυνση που να είναι μπροστάρης σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει καλύτερα αυτή η διαδικασία. Και νομίζω ότι η Ελλάδα το έχει κάνει αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης το έχει κάνει αυτό και είναι η πρώτη φορά που κινούμαστε έτσι ως χώρα», δήλωσε επιπρόσθετα.