«Ο Αλέξης Τσίπρας αντί να κάνει αγωγές κατά δημοσιογράφων θα έπρεπε να κάνει μια συνέντευξη Τύπου για το σπίτι στο Σούνιο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Η κ. Πιπιλή, επιμένοντας στο θέμα σημείωσε πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ψέματα με αποτέλεσμα να ξεχειλώσει η ιστορία για το σπίτι με δική του ευθύνη». Παρατήρησε ωστόσο πως η αγωγή είναι μια πολύχρονη διαδικασία ενώ μια μήνυση λήγει μετά από 4 με 5 μήνες.

Ανέφερε τέλος πως τα δικαστήρια δεν επιδικάζουν ποσά ενός εκατομμυρίου ευρώ που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Φωτεινής Πιπιλή στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις αγωγές του κ. Τσίπρα στον εκδότη των Παραπολιτικών και τον κ.Παπαχρήστο, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας μπορούσε να κάνει από την αρχή, που δεν το έκανε ως όφειλε, αφού δημιουργήθηκε κοινωνικός σάλος να κάνει μια συνέντευξη τύπου. Έχει τεράστια δύναμη στα Μέσα και να είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι πρόκειται περί ενός σεμνού και ταπεινού οικήματος που έχει δικαίωμα ως μέσος πολίτης να το νοικιάζει».

«Είπε ψέματα για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας, δημιούργησε η Κουμουνδούρου με το πρώτο Δελτίο Τύπου μια ψευδή κατάσταση ότι πρόκειται περί του παλαιού οικήματος που νοίκιαζε. Σαφέστατα φάνηκε ότι ψεύδονταν η Κουμουνδούρου αρχικά, εν συνεχεία ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος της αντιπολιτεύσεως συνέχισε τα ψέματα τα προκλητικά. Φτάσαμε και το επίμαχο ποσό των 500 € το μήνα για ένα ανακαινισμένο σπίτι από την αρχή, μπήκαμε και στη λεπτομέρεια ότι ήταν ένας πολύ καλός ιδιοκτήτης ο οποίος δεν ξέρω για ποιο λόγο χρεώθηκε ένα μεγάλο ποσό για την ανακατασκευή αλλά επειδή ήταν καλός πολίτης δεν ήθελε να πάρει πολλά λεφτά ...Θέλω να πω ότι ξεχείλωσε η ιστορία με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου του κ. Τσίπρα γιατί όταν βγαίνεις μετά από 20 μέρες και λες ''το είχα δηλώσει στο πόθεν έσχες'' έχει ήδη δημιουργηθεί το κλίμα. Η δημοσιογραφία έχει ένα συγκεκριμένο γεγονός ότι είπαν από την αρχή ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αγωγή είναι μια πολύχρονη διαδικασία που σε απομακρύνει από τα πραγματικά γεγονότα γιατί θα εκδικαστεί σε 3-4-5 χρόνια η αγωγή. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου τακτοποιείται πάρα πολύ σύντομα δηλαδή σε 4-5 μήνες έχει λήξει. Επίσης ζητάς 2 εκατομμύρια ευρώ από δύο δημοσιογράφους με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίπτωση έτσι κι αλλιώς και να τα επιδικάσει το δικαστήριο, δεν πρόκειται να τα λάβεις. Επίσης τα ελληνικά δικαστήρια ουδέποτε σε περιπτώσεις αγωγών τέτοιου ύψους δεν επιδικάζουν τέτοια τρελά ποσά, το πολύ-πολύ αν δικαιωθεί μετά από 5 χρόνια να πάρει 5-10-15. Όταν είσαι πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεων μπαίνεις σε μια λαίλαπα κριτικής αρνητικής και μόνο από το γεγονός ότι κάνεις αγωγή και ζητάς τα τρελά ποσά και λες το πιο κουλό εσύ που πριν από 5 χρόνια στο Γ. Αυτιά σε είχαμε συλλάβει πανελληνίως να λες ψέματα ότι δεν έχεις κανένα ακίνητο στο όνομά σου», υπογράμμισε η κ. Πιπιλή.

«Όταν σε τσάκωσε η κοινωνία βγήκες και είπες θα τον πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ αλλά επειδή δεν εγκρίνεις την επιβολή του ΕΝΦΙΑ από την κακή Δεξιοπασοκο-κυβέρνηση θα το δώσεις σε ένα φιλανθρωπικό σωματείο όπου βέβαια μετά δεν μας έδειξε και καμία απόδειξη. Έρχεται τώρα και λεει θρασύτατα ότι θα πάρει λεφτά από εργαζόμενους δημοσιογράφους για να τα δώσει στο ταμείο περίθαλψης και επικουρικής σύνταξης των δημοσιογράφων από τους οποίους θέλει να πάρει 2 εκατομμύρια και να τους πάει φυλακή γιατί δεν θα τα έχουν τα 2 εκατομμύρια δηλαδή η περίπτωση του είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που μιλάω έτσι για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά με αναγκάζει αυτό το καραγκιοζιλίκι. Άκου στον ΕΔΟΑΕΠ», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ δεν ντρέπεται τρεις μέρες να σέρνεται αυτή η κοροϊδία και να μην έχει αντιδράσει! Δεν ντρέπονται να μην έχουν αντιδράσει που εξευτελίζει το ταμείο των δημοσιογράφων;», διερωτήθηκε η βουλευτής.

«Οι δημοσιογράφοι πάντα ξεκινάμε και ξεδιπλώνουμε ένα πραγματικό γεγονός. Αυτό είναι το δημοσιογραφικό δαιμόνιο, ψαχτήρι είναι οι δημοσιογράφοι. Αν έγραψαν μια υπερβολή αυτά τακτοποιούνται με την παρουσίαση των αντίστοιχων στοιχείων που διαψεύδουν την υπερβολή, δεν λύνεται με αγωγή εξοντωτική τέτοιου τρελού ύψους», κατέληξε.