Την δυνατότητα την οποία διαθέτουν οι 27 χώρες – μέλη της Ε.Ε. να διαπραγματεύονται από θέσεις ισχύος και να προστατεύουν τους πλέον αδύναμους από τους κατοίκους της Ε.Ε., οι οποίοι εφάρμοσαν και εφαρμόζουν κατά γράμμα πρωτοφανή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, επεσήμανε με νόημα και με ιδιαίτερη έμφαση την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του νέου κοροναϊού και των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Χωρίς να ανοίξει τα «χαρτιά» και χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε επίσης η Ε.Ε. να επανεξετάσει ορισμένα σημεία της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τα θέματα Υγείας, αλλαγές οι οποίες θα παίξουν, όπως ανέφερε ο ίδιος, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την περαιτέρω ενοποίηση των χωρών της Ε.Ε.

Ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε, τέλος, τις παρασκευάστριες των εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού εταιρείες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της Κομισιόν και έναντι των χωρών – μελών της Ε.Ε., ενώ έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων προς τις χώρες – μέλη της Ε.Ε.