Ανέβασε πίεση ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη που τον κατηγόρησε για «Σωρεία προσλήψεων με επίκληση την πανδημία και με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής».

 «Αυτό το οποίο συζητάμε παίζει με την σύγχυση των θεσμών και των ορίων», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

 Ο υπουργός σε έντονο ύφος είπε «Να μέμφεστε το υπουργό Εσωτερικών για επιλογές ενός αυτοδιοικήτου φορέα και να υπονοείται ότι θα έπρεπε να μη μπορεί να πάρει αποφάσεις … Βέβαια γνωρίζουμε την  φιλοσοφία της αριστεράς ότι όλα πρέπει να γυρίσουν στο κράτος τα ξέρουμε, αλλά εμείς δεν συμφωνούμε» και πρόσθεσε «Να πείτε στην κα Δούρου να ασκήσει έλεγχο σε κάτι που δεν της αρέσει στην πολιτική του κ. Πατουλη στον ίδιο!»

 Ο κ Ζαχαριάδης κατήγγειλε τον Μ. Βορίδη πως αυτό που κάνει είναι ανήθικο, λέγοντας "ότι 406 προσλήψεις δεν έχουν λογική. 65 από τις 406 θα είχαν λογική. Έχετε διαβάσει μια μια αυτές τις προσλήψεις. Αναζητήστε από το ΑΣΕΠ πίνακες μόρια να πατέ σε κατεπείγουσες διαδικασίες με κριτήρια,» συμπλήρωσε. 

 Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε πως « Εδώ το μόνο που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε εάν είναι σωστή η διάταξη, εάν πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται προσλήψεις λόγω covid. Αν απαντήσετε όχι να πάρετε και την ευθύνη.  Τότε δεν θα μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις. Τότε κατά την κλασική μέθοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίνετε να φωνάζατε γιατί δεν κάνουμε προσλήψεις».

 Κλείνοντας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου που αφορά τους ΟΤΑ και απάντησε «Μην αγχώνεστε θα ακούσετε για το εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση. Θα ακούσετε όλες τις πλευρές και τους φορείς θα έρθει στην Βουλή και θα τοποθετηθούμε».