Απάντηση προς τη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα όπου απέστειλε αγωγή στον εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη και τον δημοσιογράφο των «Νέων», Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο κ. Μαντζουράνης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η συκοφαντία γίνεται συνήθεια και η δολοφονία χαρακτήρων πεπατημένη». Επίσης, υπογραμμίζει δε ότι έκανε επίθεση στον ίδιο προσωπικά, «επειδή είμαι ένας από τους δύο δικηγόρους που συνέταξαν και συνυπέγραψαν τις δύο αγωγές» και συνεχίζει λέγοντας ότι «μου καταλογίζουν ως μομφή τη νομική εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και επιχειρούν να με πλήξουν επαγγελματικά συνδέοντας το όνομά μου σκόπιμα και αναπόδεικτα με τα βοσκοτόπια και τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Χρ. Καλογρίτσα».

Στη δήλωσή του, καταλήγει υπογραμμίζονται πως «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη ΝΔ για την επαγγελματική προβολή που μου προσφέρει με τη σημερινή ανακοίνωσή της. Διερωτώμαι όμως σε ποιον προσωπικά πρέπει να στείλω μια ανθοδέσμη και μία ευχαριστήρια επιστολή».

Ακόμη ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης αναφέρει:


«Η ΝΔ επιτίθεται σήμερα με ανακοίνωσή της στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή κατέθεσε αγωγές του εναντίον δύο δημοσιογράφων και της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΑΕ για όσα fake news διέδωσαν για το σπίτι στο Σούνιο, αφού προηγουμένως έδωσε την ευκαιρία στους δύο δημοσιογράφους να αποκαταστήσουν την αλήθεια, με εξώδικο που τους κοινοποιήθηκε.

Ταυτοχρόνως, όμως, στην ίδια ανακοίνωση γίνεται παράπλευρη επίθεση και σε εμένα προσωπικά, επειδή είμαι ένας από τους δύο δικηγόρους που συνέταξαν και συνυπέγραψαν τις 2 αγωγές. Μου καταλογίζουν ως μομφή τη νομική εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και επιχειρούν να με πλήξουν επαγγελματικά συνδέοντας το όνομά μου σκόπιμα και αναπόδεικτα με τα βοσκοτόπια και τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Χρ. Καλογρίτσα.

Όταν για ένα κυβερνητικό κόμμα γίνεται η συκοφαντία συνήθεια, η δολοφονία χαρακτήρων πεπατημένη και οι επιθέσεις σε λειτουργούς των δημοκρατικών θεσμών αλλά και της Δικαιοσύνης καθεστώς, προφανώς δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση ότι δεν διστάζει να στραφεί και εναντίον δημοσιογράφων, που δεν είναι της αρεσκείας του, εφημερίδων, που δεν πειθαρχούν στις λίστες του, ακόμα και δικηγόρων, που αναλαμβάνουν μια υπόθεση, η οποία αποκαλύπτει το είδος της ενημέρωσης που έχει επιβληθεί, αλλά και το είδος της δημοσιογραφίας που έχει επιλεγεί από μεγάλο αριθμό ΜΜΕ.

Κατά τα λοιπά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη ΝΔ για την επαγγελματική προβολή που μου προσφέρει με τη σημερινή ανακοίνωσή της.  Διερωτώμαι όμως σε ποιον προσωπικά πρέπει να στείλω μια ανθοδέσμη και μία ευχαριστήρια επιστολή. Επί της ουσίας, προσυπογράφω λέξη προς λέξη τη δήλωση του συναδέλφου Θανάση Καμπαγιάννη, με τον οποίο συνυπογράψαμε τις αγωγές του Αλ. Τσίπρα» αναφέρει, και παραθέτει τη σχετική δήλωση του κ.Καμπαγιάννη.