Δύο αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο επιδόθηκαν πριν από λίγο σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο κ. Τσίπρας μισθώνει στο Σούνιο.
Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ που αποκάλυπταν την ύπαρξη του εξοχικού, κάτι που αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις του διέψευδε.

Σύμφωνα με την σχετική διαρροή από την Κουμουνδούρου, «τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του (σ.σ του Αλ. Τσίπρα) και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του».

Δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν οι Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Άμεση ήταν η απάντηση του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτακη:

«Πριν από λίγο μου επιδόθηκε αγωγή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά 1 εκατ. ευρώ. Πέραν των όσων ισχυρίζεται ο τέως πρωθυπουργός, έχει ιδιαίτερη σημασία και ο Δικηγόρος που επέλεξε. Είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης. Να του προτείνω και μάρτυρα; Μίμη Παπαγγελόπουλο», σημειώνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην ανάρτησή του.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος αναφέρεται στην αγωγή του κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι «λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνει, αλλά με εκβιασμούς,απειλές, εκφοβισμούς και αγωγές δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία».

Επίσης, παρέμβαση στο θέμα έκανε και η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για ενέργεια που λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική