Στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα βρεθεί σήμερα στις 11 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να φαίνεται-και να είναι σε σημαντικό βαθμό- εθιμοτυπική, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου και της Μονής Πετράκη, υποστηρίζουν ότι γίνεται και για ακόμα έναν λόγο. «Για να λυθούν οι παρεξηγήσεις», όπως σχολιάζουν.

Η παρεξήγηση με τον Σταυρό

Όπως είχαν γράψει και πριν λίγο καιρό τα «Π» η πλευρά του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέν φίλησε τον Σταυρό -«ούτε κάν προσέγγισε», όπως λέγεται-, που κρατούσε ο κ. Ιερώνυμος, κατά την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών, κάτι που έκανε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που επίσης είχε δώσει το παρόν στην δοξολογία. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ύστερα από αυτό, υπήρξε μία ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή

Ωστόσο, περί τις 20 Ιανουαρίου επιχειρήθηκε να «λιώσουν οι πάγοι» με ένα δείπνο μεταξύ τον Αρχιεπισκόπου και της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αρχιεπισκοπή, με το κλίμα μεταξύ τους να είναι ιδιαίτερα φιλικό. Έτσι, δρομολογήθηκε και η σημερινή συνάντηση, ώστε να μπουν ξανά σε στέρεες βάσεις οι σχέσεις των εκπροσώπων των δύο κορυφαίων θεσμών της χώρας.