Υπογράφτηκε η συμφωνία για την απόκτηση των 18 Rafale και η γαλλίδα υπουργός Αμύνης Φλοράνς Παρλύ στις δηλώσεις της έκανε λόγο για ακόμα πιο στενή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, που τελείως επιγραμματικώς μπορεί να συνοψισθεί στα εξής:

· Σε λίγες βδομάδες θα έλθει στην περιοχή μας το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” όπου θα περιπολεί συνοδευόμενο από μία ελληνική φρεγάτα στην Ομάδα Μάχης του.

· Τον προσεχή Απρίλιο 2021 η Γαλλία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη μεγάλη διακλαδική άσκηση, που σχεδιάζει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, με την επωνυμία «Ηνίοχος 2021» με 12 μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

21_01_25-FR_EMBASSY-FL_PARLY-N_PANAGIOTOPOYLOS-YPOGRAFH_SYMFONIAS-RAFALE__01

· Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, θα βρεθούν στην Τανάγρα για μία εβδομάδα και συνεκπαίδευση με τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ, 4 μαχητικά Rafale έτσι για να πάρουν οι δικοί μας μια «πρόγευση» του νέου μαχητικού της ΠΑ.

Η Γαλλίδα ΥΠΑΜ δεν έκανε καμία δήλωση για το θέμα του προγράμματος των φρεγατών και αυτή την ώρα είναι στο Μαξίμου για τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνοδευόμενη από τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο.

21_01_25-FR_EMBASSY-FL_PARLY-N_PANAGIOTOPOYLOS-YPOGRAFH_SYMFONIAS-RAFALE__02