Τέλος της άνοιξης ή αρχές του καλοκαιριού θα επιστρέψουμε στη λεγόμενη κανονικότητα. Αυτή την εκτίμηση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι πολλά εξαρτώνται από την πορεία του εμβολιασμού. Υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει έτοιμο το μηχανισμό για να εμβολιάζονται καθημερινά περισσότεροι πολίτες, αλλά δεν έχει την πρόσβαση ακόμα στον ανάλογο αριθμό εμβολίων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε αυτή την τοποθέτηση κατά τη διάρκεια συζήτησης στην οποία συμμετείχε με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum του Νταβός.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμώξεων των ΗΠΑ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας Nancy Brown, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philips Frans van Houten και ο αρχισυντάκτης του Bloomberg News, John Micklethwait.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για μια ακόμα φορά ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας εμπιστεύεται τους ειδικούς. «Να ακολουθείς αυτό που λένε οι ειδικοί. Εάν πρέπει να πάρεις μια θαρραλέα απόφαση, ιδίως αν είναι οικονομικά επώδυνη, να την λάβεις έγκαιρα», ανέφερε ως ένα μάθημα από την κρίση με τον κορονοϊό και τον τρόπο που τη διαχειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι ο κεντρικός συντονισμός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια και διανομή των εμβολίων, αναφέροντας παράλληλα ότι στην αρχή της κρίσης η διαχείριση της πανδημίας γινόταν σε εθνικό επίπεδο ως επί το πλείστον, ενώ η μάχη για τις προμήθειες ειδών ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, κλπ.), θύμιζε όπως είπε την Άγρια Δύση!