Ο διευθυντής της Αυγής, Αγγελος Τσέκερης ανέλαβε να ξεφωνίσει τον αρθρογράφο του κομματικού εντύπου της Κουμουνδούρου και σκιώδη σύμβουλο του Α. Τσίπρα, Θανάση Καρτερό για την επίθεση που εξαπέλυσε με άρθρο του στους εκπροσώπους των τάσεων, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του «κολοκύθια τούμπανα». Για τους γνωρίζοντες την εσωκομματική ίντριγκα η παρέμβαση του Αγγ. Τσέκερη να «επαναφέρει» στην τάξη τον Θανάση Καρτερό παραπέμπει στη φράση η «εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο». Διότι, οι δυο τους έχουν κόντρα από την εποχή που βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ο κ. Καρτερός μόλις ανέλαβε διευθυντής του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα για να «ξεφορτωθεί» από τα πόδια του τον Αγγ. Τσέκερη που επίσης είχε περάσει από το ίδιο πόστο τον πρότεινε στον τότε πρωθυπουργό να αναλάβει διευθυντής της Αυγής. Κάτι που αρχικώς δεν άρεσε στον κ. Τσέκερη, αλλά το δέχτηκε. Οι δυο τους είχαν έρθει σε ρήξη και μετά τις εθνικές εκλογές, όπου ο Α. Τσέκερης, ασκώντας το διευθυντικό του δικαίωμα είχε «αποκαθηλώσει» τον Θ. Καρτερό από αρθογράφο της τελευταίας σελίδας της Αυγής και «καταχώνιαζε» τα άρθρα που έστελνε στις εσωτερικές σελίδες.

 Ακολουθεί η απάντηση του διευθυντή της «Αυγής» Άγγελου Τσέκερη, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook:

«Τάσεις που να λειτουργούν ως «κόμματα μέσα στο κόμμα» έχουμε υποστεί κατά το παρελθόν. Με δικά τους γραφεία τύπου, δική τους πολιτική συμμαχιών, δική τους επικοινωνιακή τακτική, κάποιες φορές μέσα από τα ΜΜΕ του αντιπάλου. Τότε τις καλωσορίζαμε ως πλούτο ιδεών για τον οποίο ήμασταν περήφανοι, και τους δίναμε όλο τον χρόνο που χρειάζονταν μέχρι να μας διασπάσουν, εν ονόματι της πολυτασικής μας κουλτούρας. Σήμερα τις καταριόμαστε. Προσωπικά δεν μου άρεσε το κείμενο της «Ομπρέλας». Τα εσωκομματικά κείμενα δεν έχουν αιχμές, ξοδεύουν πολλά λόγια για να πείσουν ότι τα κίνητρά τους είναι κομματικά και συνήθως καταλήγουν εκεί από όπου θα έπρεπε να ξεκινάνε. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το συγκεκριμένο κείμενο ζητάει συλλογικότερες διαδικασίες και συμφωνία πάνω σε κάποιους κανόνες και αρχές στις εσωκομματικές λειτουργίες . Μου φαίνεται αδιανόητο να στήνουμε στον τοίχο ιστορικά στελέχη του κόμματος επειδή τόλμησαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο.

Ειδικά όταν ο Τσίπρας έχει καλωσορίσει την κατάθεση της άποψης τους. Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ένα τέτοιο κείμενο μας οδηγεί σε εσωστρέφεια, όταν εδώ και ενάμισι χρόνο, η δολοφονία χαρακτήρων από διάφορους καλοθελητές πάει σύννεφο και δεν κουνιέται φύλλο. Ο Καρτερός έχει δίκιο. Δεν είναι ώρα για τέτοια όταν ο εχθρός είναι απέναντι. Μόνο που ο εχθρός δεν είναι απέναντι. Είναι 15 μονάδες μπροστά. Και από τους δικούς μας, ένα 8% που ψήφισε τον Ιούλιο του 19 δείχνει απαθές στα προσκλητήρια συστράτευσης. Φαντάζομαι ότι το κόμμα ασχολείται σοβαρά με το τι πρέπει να γίνει. Κάποιοι λοιπόν θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξουν συλλογικότερες διαδικασίες και διαμόρφωση κανόνων και αρχών στις εσωτερικές λειτουργίες. Δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις να το πουν. Και είναι αδιανόητο να τους καταλογίζεις προθέσεις που δεν έχουν. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας».