"Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους". Αυτή ηταν η απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ με αφορμή την ανακοίνωση της για το εάν αποδοκιμάζει ή όχι το κείμενο συμπαράστασης που υπέγραψαν για τον Δ. Κουφουντίνα 15 στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Όποιος όμως ξέρει να διαβάζει "ανακοινώσεις" μπορεί έυκολα να αντιληφθεί πως η απάντηση της Κουμουνδούρου δεν συνιστά αποκήρυξη ή αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας των 15 διότι περιέχει μια πονηρή φράση που το νόημα της έχει διφορούμενο νόημα.


"Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους" ειναι η φράση κλειδί. Και το ερώτημα ειναι τι θέλει να ποιητής- συντάκτης? Διότι ευκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως το σκεπτικό της ανακοίνωσης ειναι άλλο από αυτό που "παίζει" στην πλειονότητα των ΜΜΕ. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τρομοκρατία και αδειάζει τυς 15. Η επίμαχ φράση, στην οποία γίνεται επίκληση στο "σύγχρονο κράτος δικαίου" συνιστά ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού στα "δικαιώματα" του Δ. Κουφοντίνα, ειδικά όταν καταλήγει πως "ο νόμος ισχύει για όλους".  Διότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Δ. Κουφοντίνας πήρε άδεια επί των ημερών του Α. Τσίπρα στην πρωθυπουργία ήταν ακριβώς αυτή οταν πάλι έβγαζε ανακοινώσεις η Ν.Δ για τον "φαρμακοχέρι" της 17Ν. "Η νομοθεσία έχει τηρηθεί. Ειναι δικαίωμα του κρατουμένου η άδεια και δεν προϋποθέτει καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του" δηλωνε εκείνη την εποχή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος. Άρα με δεδομένη αυτή την θέση η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι υποστηρικτική για τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα και σε καμια περίπτωση δεν "αδειάζει" την πρωτοβουλία των 15.


Διότι αν ήθελε να τους "καταδικάσει" θα τους ζητούσε να ανακαλέσουν ή προβούν σε διευκρινιστική δήλωση....!!