Επί το νομοσχεδίου που αφορά την ψήφιση της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια επέλεξε να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ξεδιπλώνοντας τον προβληματισμό και τις ανησυχίες του σχετικά με τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Ο κος Βούτσης, μιλώντας για την ατζέντα των επαφών διερωτήθηκε, « Κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Βγήκε το ψευδοκράτος και έθεσε επίσημα το ζήτημα των δυο χωριστών κρατών. Ποιες δυνάμεις ενθάρρυναν, αυτά τα χρονιά τέτοιες συζητήσεις;».

 Έθεσε το ερώτημα « Γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Το κλειδί των ελληνοτουρκικών,  το κλειδί της ειρήνευσης είναι η επίλυση του Κυπριακού.

 

«Είναι εκτός ατζέντας κε Πρωθυπουργέ; Ρώτησε και σημείωσε «Καμία στρατηγική δεν εμφανίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης. Εάν εννοούμε πραγματικά,  δηλαδή ότι εργαζόμαστε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει αυτό να το υπηρετούμε με μια σαφή στρατηγική και στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα. Χωρίς πολεμικές κραυγές.»