Να επιστρατεύσει την ψυχραιμία του υποχρεώθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια απαντήσεων στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ακούγοντας τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη να υποβάλλει εκ νέου, έστω και συγκεχυμένα, το ερώτημα του για την αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στον προκήρυξη Κ3/2018 του ΑΣΕΠ που αφορά στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Ο υπουργός υπενθύμισε στον βουλευτή ότι έχει ήδη λάβει απάντηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και εκτίμησε πως η ερώτηση σχετίζεται με την αλλαγή προσώπου ξεκαθαρίζοντας ότι η αλλαγή προσώπων στα υπουργεία δεν συνεπάγεται και αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

«Μπορεί να διαφωνείτε με μια κυβερνητική επιλογή αλλά δεν είναι τρόπος κοινοβουλευτικού ελέγχου να έχετε πάρει απάντηση και να επανέρχεστε γιατί δεν σας αρέσει η απάντηση που σας δίνει η κυβέρνηση. Δεν θα ερχόμαστε εδώ κάθε εβδομάδα να απαντάμε στην ίδια ερώτηση. Αν δεν σας αρέσουν οι απαντήσεις δικαίωμα σας» τόνισε ο Βορίδης.

Παράλληλα, ζήτησε σε αυστηρό τόνο από τον Αρσένη εφεξής να κινείται στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και στην αυστηρή διαδικασία που προβλέπεται ζητώντας αποκλειστικά απάντηση για το ερώτημα το οποίο θέτει και να μην ανοίγει γενικευμένες συζητήσεις.

«Εσείς ρωτάτε και εγώ σας απαντώ σε αυτό που με ρωτάτε. Εάν, εν τω μεταξύ, σκεφτείτε ότι θέλετε να βάλετε και άλλα ερωτήματα, λυπάμαι θα πρέπει να καταθέσετε νέα ερώτηση για να απαντήσουμε σε αυτά» υπογράμμισε ο Βορίδης επαναφέροντας τον βουλευτή στην κοινοβουλευτική τάξη.