Φαίνεται πως ο νταλκάς ορισμένων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ να αβαντάρουν το σενάριο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή εσχάτως υπήρξε και η επίμαχη παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου περί προοδευτικής διακυβέρνησης τους οδηγεί σε κωμικές αναφορές και την προώθηση βολικών αφηγημάτων με «αντιδεξιό» υπόβαθρο, αφού εκεί βρίσκεται το «ζουμί» των ζητημάτων που ανακαλύπτουν μήπως και στήσουν «γέφυρες» συνεννόησης με την Κουμουνδούρου. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι και αυτή του Χ. Καστανίδη, ο οποίος δέκα χρόνια μετά θέλησε να μας πληροφορήσει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης της Ν.Δ και του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη, αλλά οφείλεται σε μια διακρατική συμφωνία που υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2011 από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, με υπουργούς τον Ρεππα και το Τζωρτζάκη.


Επειδή όμως στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά και της συνέπειας, η επίμαχη αναφορά του κ. Καστανίδη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αν μη τι άλλο «μπάζει» από παντού ως προς την αξιοπιστία της και αν μη τι άλλο προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η μνημόνευση της από τον ίδιο. Ο Χ. Καστανίδης, που ξαφνικά θυμήθηκε να επαινέσει τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ανήκει στην κατηγορία εκείνων που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες αργότερα για να φτιάξει μαζί με τη Λούκα Κατσέλη, που σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο κόμμα. Την περίφημη Κοινωνική Συμφωνία.


Επίσης ο Χ. Καστανίδης, όπως και ο Γ. Ραγκούσης, που σήμερα και αυτός εμφανίζεται ως πρωτοπαλίκαρο του Α. Τσίπρα με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δυο κορυφαίοι υπουργοί του Γ. Παπανδρέου που την εποχή των «αγανακτισμένων» βίωναν το κυνήγι της Αριστεράς ακόμη και στις ταβέρνες που πηγαίναν να φάνε. Εσχάτως και αυτό το λησμόνησε ο Χ. Καστανίδης και έχει κάνει ένα «επικοινωνιακό» δίδυμο με το Γ. Ραγκούση, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις- συζητήσεις μαζί του, οι οποίες διοργανώνονται από «φιλικά» προς την Κουμουνδούρου δίκτυα.


Αν μη τι άλλο θα περίμενε κανείς από τον κ. Καστανίδη αντί να κατηγορεί τη Ν.Δ ότι επαίρεται για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους» επί των ημερών του κ. Πιερρακάκη να αναγνωρίζει πως δέκα ολόκληρα χρόνια τώρα, εκ των οποίων τα πέντε κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα δυο το ΠΑΣΟΚ, δεν είχε υπάρξει καμία πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Προφανώς ή υιοθετεί τη γνωστή δικαιολογία του Α. Τσίπρα «δεν προλάβαμε» ή την πέφτει στον Κ. Πιερρακάκη επειδή κάποτε ήταν κοντά στον Ε. Βενιζέλο με τον οποίο ως γνωστόν ο Χ. Καστανίδης έχει διαφορές από την εποχή που ήταν αντίπαλοι στην Α΄ Θεσσαλονίκης.