Με την παρουσία περισσοτέρων από 40 βουλευτών συνεδρίασε χθες το απόγευμα η μια από τις δύο προεδρικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είναι γνωστό απαρτίζεται κυρίως από τα μέλη της «Κίνησης Μελών.

Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη  συζητήθηκε το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, στα  συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, αλλά και η ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης των στελεχών. Καθορίζοντας παράλληλα τον στόχο που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το επόμενο διάστημα  οι εισηγητές Νίκος Παππάς, Πέτρος Κόκκαλης, Χρήστος Σπίρτζης και Γιάννης Μπαλάφας ανέφεραν ότι το κόμμα τους  θα πρέπει να επιδιώξει να είναι  πρώτο στις εκλογές, καθώς αποτελεί την «κυβερνώσα αριστερά.

Πέρα από την Όλγα Γεροβασίλη μέρος στην σύσκεψη πήρε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, και οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Τσίπρας, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Θεοδώρα Τζάγκρη, Γιάννης Μουζάλας, Κατερίνα Νοτοπούλου,  Ραλλία Χρηστίδη, Άννα Βαγενά, Κυριακή Μάλαμα,  Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Χρήστος Γιαννούλης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Θάνος Μωραΐτης, Χαρά Καφαντάρη και άλλοι.

Ακόμα πήραν μέρος  πρώην υπουργοί  και πρώην βουλευτές όπως ο Νίκος Τόσκας, Γιώργος Βασιλειάδης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Βασίλης Τσίρκας, Κώστας Παυλίδης, Γεώργιος Στέφος αλλά και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Άννα Φιλίνη, ιστορικό πλέον στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς. Επίσης  οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ Θανάσης Οικονόμου και Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ως «παρατηρητής» φέρεται να συμμετείχε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.