Για έλλειψη ψυχραιμίας και πανικό κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας λαμβάνοντας τον λόγο για την δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την πανδημία.

«Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Επιτίθεστε στους πολίτες με αλαζονεία αντί να δείτε πώς θα κερδίσετε τα δύο βασικά στοιχήματα. Την κατανόηση για την αναγκαιότητα νέων μέτρων και την αναγκαιότητα να κάνουν το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε πως η αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Αναφερόμενος στον εμβολιασμό εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση στην παράδοση των εμβολίων, από την Pfizer.

«Πρέπει να ασκήσετε πιέσεις στην Κομισιόν» για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τις παραδόσεις των εμβολίων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβήτησε το εάν θα εμβολιαστούν τα 2 εκατομμύρια πολιτών μέχρι την άνοιξη, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «κύριο εκφραστή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποδυνάμωση του ΕΣΥ, καθώς όπως σημείωσε, «στο πρόγραμμά σας είναι να ενισχύσετε τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί δεν στείλατε ούτε ένα περιστατικό, απλώς τα πληρώσατε αδρά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.