Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapolitika.gr, ένα από τα μέτωπα που κρύβουν μεγάλο παρασκήνιο σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αγγίζει την θέση του υφυπουργού Τουρισμού από την οποία αποχώρησε ο Μάνος Κόνσολας.

Αρχικά ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ήταν να παραμείνει στο πόστο του, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου προτίμησε να δώσει ένα διαφορετικό και πιο δυναμικό στίγμα ενόψει του μεγάλου στοιχήματος για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου.

Ένα από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν κι αυτό του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα, προκειμένου να υπάρξει άνοιγμα προς την πλευρά των νεοεκλεγέντων. Ωστόσο, το σενάριο αυτό έληξε εν τη γενέσει του, αφού εκτός των άλλων θα δημιουργείτο θέμα εσωκομματικών ισορροπιών είτε από τους παλαιότερους που περίμεναν την σειρά τους, είτε από τους εσωκομματικού ανταγωνιστές του στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια.

Ένας μάλιστα εξ αυτών ήταν κυριολεκτικά στα κάγκελα μόνο και μόνο όταν ακούστηκε ως φήμη η προοπτική ανάληψης χαρτοφυλακίου από τον νεαρό βουλευτή.

Τελικώς προτιμήθηκε η λύση της Σοφίας Ζαχαράκη για την οποία ούτως είχε αποφασιστεί να εξακολουθήσει να κατέχει κυβερνητικό πόστο, έστω κι αν αντικαταστάθηκε από την θέση του υφυπουργού Παιδείας, καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι ο νέος της ρόλος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της.