Ξεσπάθωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη Φώφη Γεννηματά. 

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε ξεκάθαρα αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη συζήτηση την κίνηση» της Φώφης Γεννηματά 

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε πως πρόκειται για δικαίωμα της προέδρου. Όμως, όπως είπε «αν εντάσσεται σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό του κόμματος θα έπρεπε να το συζητήσει με την κοινοβουλευτική ομάδα».

Πρόσθεσε όμως, ότι η ίδια δεν κατανοεί το σκεπτικό και πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν πολλοί άνθρωποι μας». Τόνισε παράλληλα, πως, «με αυτη την κατάσταση δημιουργείται εσωστρέφεια. Θα έπρεπε να ασχολούμαστε με πιο σοβαρά θέματα όπως ο κορωνοϊός, η οικονομία τα ελληνοτουρκικά και όχι γιατί άλλαξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος».

Μιλώντας για τη στασιμότητα που εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «δείχνουμε κολλημένοι στο 6,5%. Στα άλλα κόμματα εμφανίζονται φθορές. Υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες το ΚΙΝΑΛ να αυξήσουμε περισσότερο τα ποσοστά μας και να πείσουμε τον κόσμο». Η κυρία Γιαννακοπούλου απαντώντας στο που αποδίδει αυτή τη στασιμότητα, σχολίασε ότι «υπάρχει σειρά ζητημάτων και θεμάτων που πρέπει να συζητηθούν και δεν μπορεί να αποφευχθεί ότι και αν γίνει θα γίνει με δεδομένου ότι τον Νοέμβριο είναι προγραμματισμένη η Συνδιάσκεψη του κόμματος». «Εκεί πρέπει να τεθούν επί τάπητος τα θέματα, να αποσαφηνιστούν οι θέσεις μας και φυσικά το θέμα ηγεσίας», τόνισε. Ενώ, πρόσθεσε πως στα «ζωντανά κόμματα δεν υπάρχουν ταμπού», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την προοδευτική διακυβέρνηση, τόνισε ότι «πρέπει να ξέρουμε τι εννοούμε». Αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε πως «υπήρξε ποτέ προοδευτική διακυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που λειτούργησε στους θεσμούς και που κατασκεύασε ένα υπαρκτό σκάνδαλο της NOVARTIS για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όταν τσάκισε τη μεσαία τάξη. Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική, με βάση τα πεπραγμένα του απέδειξε ότι δεν αποτελεί προοδευτική δύναμη ειδικά όταν συγκυβερνησε με την ακραία δεξιά».

Τέλος, εμφανίστηκε σίγουρη πως μπορεί το Κίνημα Αλλαγής, να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του υπογραμμίζοντας ότι «αυτό προσπαθούμε όλοι». «Το ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να συσπειρωθούν δυνάμεις. Αντί όμως να γίνεται αυτο έχουμε το αντίθετο. Αυτή η παράταξη θα πρέπει διαρκώς να δείχνει ότι αγκαλιάζει και όχι ότι κλείνει το κύκλο της, Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, ότι ανοίγουμε σε στελέχη και στην κοινωνία. Και όχι ότι κλεινόμαστε σ έναν μικρο εσωκομματικό κύκλο», συμπλήρωσε.