«Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια αναδιάταξης δυνάμεων, όπως έκανε η ΝΔ στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από δύο μήνες. Εμείς είμαστε μια Κοινοβουλευτική ομάδα συμπαγής»,τόνισε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

Κληθείς να σχολιάσει την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου, για τον οποίο μίλησε με θερμά λόγια: «Ο κ. Λοβέρδος στήριξε τη συλλογική προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξάλλου έχει και την εμπειρία και την ευγλωττία, αλλά έχει την ευρύτητα και τη συγκρότηση να είναι το στέλεχος πρώτης γραμμής, που για πολλά χρόνια στηρίζει όλες τις προσπάθειες!»

Ο κ. Κατρίνης επεσήμανε ότι στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι «οι σοβαρές και ρεαλιστικές απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών αλλά και να μπορέσει να πείσει τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ να εμπιστευθούν το κόμμα εκ νέου και να επιστρέψουν».

Στην παρατήρηση ότι χρησιμοποιεί πολύ τον όρο ΠΑΣΟΚ και ελάχιστα τον όρο ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Είναι λογικό, εμείς που έχουμε μεγαλώσει με το ΠΑΣΟΚ και αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ, πάντα, να μιλάμε και να αναφερόμαστε στο ΠΑΣΟΚ. Δεν άλλαξε το ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ, απλώς μετεξελίχθηκε το ΠΑΣΟΚ σε Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ως πολιτικός σχηματισμός και κυρίως υπάρχει στο κέντρο της καρδιάς εκατομμυρίων πολιτών, ανεξάρτητα με το αν το έχουν ψηφίσει ή όχι».

Ο κ. Κατρίνης, επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με την ίδια λογική της αυτόνομης πορείας και πως ανεξαρτήτως υποψηφιοτήτων, οι διαδικασίες ανάδειξης προέδρου στο ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν ομαλά: «Δεν έχουμε κανένα άγχος να κοιτάξουμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε έχουμε καμία πρεμούρα να μπούμε σε κανένα σχήμα συνεργασίας. Οι δε εσωτερικές διαδικασίες θα γίνουν όπως προβλέπεται βάσει καταστατικού. Το ΠΑΣΟΚ εχει αποδείξει ότι ακόμα και σε περιόδους μεγάλων εντάσεων και το 1996 και το 2007 μπόρεσε μέσα από πολύ μεγάλες αντιθέσεις και διαφορές, όταν κάποιοι επένδυαν σε διάσπαση και διάλυση, όχι μόνο να κρατήσει τη συνοχή του αλλά κυρίως να εφαρμόσει δημοκρατικές διαδικασίες και τις συλλογικές αποφάσεις».