Ποιοι απογοητεύτηκαν από την μετακίνηση του Μάκη Βορίδη στον ανασχηματισμό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών;

Οι αγρότες...

Δεν είναι κάποιο αστείο, αλλά η πραγματικότητα, κάτι που πιστοποίησαν με δηλώσεις τους εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και στην Κρήτη, που κάθε άλλο πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης ο οποίος σε δηλώσεις του σε τοπικά μμε ανέφερε ότι «ο Μάκης Βορίδης άκουγε τα προβλήματα και δεν ήταν ο “ξερόλας”.

Ενώ στην αρχή έλεγε πως δεν έπαθαν ζημιά τα θερμοκήπια, εμείς του αποδείξαμε το αντίθετο με στοιχεία. Άλλαξε άποψη. Μας υποσχέθηκε την ενίσχυση και την πήραμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κουντούρας Γιώργος Χαλκιάς δήλωσε ότι «ήταν ένας διαβασμένος και έξυπνος πολιτικός. Και έπαιξε έναν πολύ καλό ρόλο στη σύνταξη του φακέλου της χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ.

Να εξασφαλίσει η Ελλάδα όσο περισσότερα χρήματα γίνεται».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης ανέφερε πως «ο Μάκης Βορίδης της Ν.Δ. είναι από τους καλύτερους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με τον Σταύρο Αραχωβίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε ό,τι αφορά τον Βορίδη, μπορεί στην αρχή να μην ήταν γνώστης των αγροτικών θεμάτων, αλλά διάβασε και έμαθε πάρα πολλά.

Μας εκπροσώπησε πολύ σημαντικά στις Βρυξέλλες και έφερε λεφτά στους αγρότες:

Έφερε 25 εκατομμύρια ευρώ την απόσταξη κρίσης, που υιοθετήθηκε πρώτη φορά στα χρονικά. Έφερε τον “πράσινο” τρύγο, που υιοθετήθηκε πρώτη φορά στα χρονικά.

Έκανε μεταρρυθμίσεις με το υπουργείο Οικονομικών και το Εργασίας και η φορολόγηση έπεσε στο 9%. Βοήθησε πάρα πολύ με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή για τις ελληνοποιήσεις των προϊόντων», ανέφερε μεταξύ άλλων.