Αποστάσεις κρατούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κατιδίαν όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, από τον Παύλο Πολάκη, σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασε χθες στη Βουλή περί εθνικιστικών και ακροδεξιών δικτύων της ελληνικής ομογένειας. Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε, χθες, στην εκπομπή «Επιστροφή στην κανονικότητα» με τους Δ. Κουνιά και Γ. Νόκο, στον Παραπολιτικά 90,1 FM, ο βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν υιοθετεί την φράση του κ. Πολάκη «ακροδεξιά δίκτυα της ομογένεας», ο κ. Σαρακιώτης απάντησε: «Δεν άκουσα την δήλωση του κυρίου Πολάκη.

Προσωπικά δεν γνωρίζω τα δίκτυα της ομογένειας και τι χαρακτηριστικά έχουν, οπότε να τοποθετηθώ για κάτι το οποίο δεν γνωρίζω… Δεν έχω επαφή εκ του ρόλου μου και εκ της θέσεώς μου με ανθρώπους της ομογένειας. Τους τιμώ και τους σέβομαι».

Σημειώνεται ότι χθες η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στον κ. Πολάκη, επισημαίνοντας ότι ο… αψύς Σφακιανός «ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν!».

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολάκης με τα λεγόμενά του φέρνει σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ακούγεται ένοντα ότι δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του υπάρχει και στα υψηλά ηγετικά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, καθώς του χρέωνουν πως θολώνει με την έξαλλη τακτική και τις δηλώσεις του την «κεντρώα» εικόνα που επιθυμούν να φιλοτεχνήσουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.