Έτος κομβικών μεταρρυθμίσεων προβλέπεται το 2021 για την χώρα και στον τομέα των επενδύσεων, όπου έχουμε χάσει πολύ χρόνο, χώρο αλλά… και επενδύσεις όταν μπλέκουν στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.


Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Παπαθανάσης, αναμένεται να φέρει στην Βουλή του προσεχές διάστημα σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις.


Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεων και φυσικά η προσέλκυση επενδυτών, δημιουργώντας το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον. Οι ρυθμίσεις που πρόκειται να καταθέσει ο κος Παπαθανάσης στην Βουλή αφορούν την Απλοποίηση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, Απλοποίηση της αδειοδότησης των επενδύσεων, το Σύγχρονο πλαίσιο Έρευνας και Καινοτομίας με βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των Τεχνοβλαστών (Spin off), την Απλούστευση διαδικασιών ΓΕΜΗ, διευκόλυνση επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την Τροποποίηση του ν.4608/2019 με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών των Στρατηγικών Επενδύσεων.


Το νομοσχέδιο για την Επίσπευση Διαδικασιών των Επενδύσεων καθαρογράφεται και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες από τον αρμόδιο υπουργό για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Νίκο Παπαθανάση για να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο ενώ εισηγητής επι του ν/σ θα τοποθετηθεί ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ, Χρ. Μπουτσικάκης.