Απάντηση στις πρόταση που απηύθυνε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, περί σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σύναψης διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες για την προμήθεια εμβολίων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει -κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής- συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου για την πανδημία» ανακοίνωσε ο κ. Ταραντίλης απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ζητήσει συζήτηση ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες, ώστε το κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του. Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί ειλικρίνεια και ρεαλιστικές προτάσεις. Τις περιμένουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί εθνικό στοίχημα. Γι’ αυτό μέχρι σήμερα έχουν γίνει ειδικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο ώστε ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων» αναφέρει.  

2

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα να είναι καλύτερα ενημερωμένος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, υπενθυμίζοντας ότι τα 27 κράτη της ΕΕ απαγορεύεται να κινούνται μονομερώς για τη διασφάλιση εμβολίων, κάτι που επανέλαβε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. «Προτείνει μήπως να παραβιάσουμε την κοινή ευρωπαϊκή συμφωνία; Αυτό είναι ξεκάθαρα εις βάρος της χώρας» τόνισε ο κ. Ταραντίλης.

Απαντώντας στην πρόταση του κ. Τσίπρα για αγορά πατέντας εμβολίων από την ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από τις 6 Απριλίου, με άρθρο του στην FAZ από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο, είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την πλατφόρμα για δωρεάν τεστ testing.gov.gr, ενώ σημείωσε ότι «οι επιδόσεις της Ελλάδας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ECDC είναι καλύτερες από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης».

Αναφορικά, τέλος, με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το Μέγαρο Μαξίμου επισύναψε τους χθεσινούς χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) που αποτυπώνουν με ακρίβεια την καλύτερη θέση της χώρας μας από την πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης. 

3